Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσιρώνης: Στον δρόμο για την Ιθάκη, θα κάνεις και παραχωρήσεις

Τσιρώνης: Στον δρόμο για την Ιθάκη, θα κάνεις και παραχωρήσεις

«Στον δρόμο για την Ιθάκη θα κάνεις και κάποιες παραχωρήσεις» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης αναφερόμενος στα μέτρα που απαιτούνται για το κλείσιμο της αξιολογησης. Ο ίδιος, πάντως, σημείωσε: «Καλά κάνει ο κ. Σκουρλέτης και αντιδρά» για τη ΔΕΗ, αλλά «να δούμε πρώτα τι θα έρθει».

«Στον δρόμο για την Ιθάκη θα κάνεις και κάποιες παραχωρήσεις» δήλωσε ο
αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης αναφερόμενος
στα μέτρα που απαιτούνται για το κλείσιμο της αξιολογησης.

Για το θέμα της ΔΕΗ, ο εκπρόσωπος των Οικολόγων – Πράσινων, δήλωσε ότι «καλά κάνει ο κ. Σκουρλέτης κια αντιδρά αυτή τη στιγμή, αλλά να δούμε πρώτα τι θα έρθει».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, υπογράμμισε ότι η συμφωνία θα συζητηθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στα κομματικά όργανα, για να σημειώσει ότι σημασία έχουν τα αντισταθμιστικά μέτρα.

«Όσο η Ελλάδα δεν είναι αυτάρκης, τόσο οι δανειστές θα απαιτούν και εμείς, ως ναρκομανείς, θα πουλάμε τα σκεύη της γιαγιάς» επισήμανε.

Ο ίδιος επανέλαβε πως τα μνημόνια ήταν το λάθος γιατρικό και υποστήριξε ότι οι δανειστές είχαν στόχο να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή, κάτι που, όπως τόνισε, θα ήταν ολέθριο.

Είπε ότι για τους Οικολόγους – Πράσινους στο θέμα της ΔΕΗ, κόκκινη γραμμή είναι η «απανθρακοποίηση», δηλαδή να κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες και σημείωσε πως η πώλησή τους εξαρτάται από το τίμημα, αν και εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στην τιμή του ρεύματος για τους καταναλώτές.

Ανέφερε ακόμη ότι οι λιγνιτικές μονάδες σήμερα δεν λειτουργούν, καθώς εισάγεται φθηνότερο ρεύμα από γειτονικές χώρες.

Η αυτοπαραγωγή ενέργειας στον αγροτικό τομέα, με βιομάζα, βιοάεριο, γεωθερμία θα συμβάλει στη μείωση του κόστους και θα κάνει τα προϊόντα ανταγωνιστικά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Τσιρώνης τόνισε πως κρίσιμος παράγοντας για τους αγρότες είναι τα logistics. Όπως είπε, αν υπήρχαν αποθηκευτικοί χώροι οι αγρότες θα μπορούσαν να αποφεύγουν τους μεσάζοντες και να μην πωλούν φθηνά τα προϊόντα τους, τα οποία φθάνουν σε υψηλή τιμή στους καταναλωτές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024