Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αύξηση του ορίου του ELA κατά 400 εκατ. ευρώ από την ΕΚΤ

Αύξηση του ορίου του ELA κατά 400 εκατ. ευρώ από την ΕΚΤ

Στην αύξηση κατά 400 εκατ. ευρώ του ανώτατου ορίου παροχής Έκτακτης Ενίσχυσης σε Ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, μετά από αίτημα της ΤτΕ. Η αύξηση του ορίου, αντίθετα από την πρακτική που ακολουθείται τους τελευταίους μήνες, εντείνει τους φόβους και την ανησυχία στην αγορά. Η αύξηση αντανακλά εξελίξεις στη ρευστότητα των τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα, επισημαίνει η ΤτΕ.

Στην αύξηση κατά 400 εκατ. ευρώ του ανώτατου ορίου παροχής Έκτακτης Ενίσχυσης σε Ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, μετά από αίτημα της ΤτΕ. Η αύξηση του ορίου, αντίθετα από την πρακτική που ακολουθείται τους τελευταίους μήνες, εντείνει τους φόβους και την ανησυχία στην αγορά.

Η αύξηση αντανακλά εξελίξεις στη ρευστότητα των τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα, επισημαίνει η ΤτΕ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο ο ακριβός δανεισμός των τραπεζών μέσω ELA σημείωσε αύξηση κατά 300 εκατ. ευρώ.

Το νέο όριο διαμορφώνεται στα 46,6 δισ. ευρώ και ισχύει μέχρι τις 5 Απριλίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος «στις 22 Μαρτίου 2017 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 46,6 δισεκ. ευρώ έως και την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος».

«Η αύξηση του ανώτατου ορίου κατά 0,4 δισεκ. ευρώ αντανακλά εξελίξεις στη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα» σημειώνει η ΤτΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024