Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Fraport Greece: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 620 εκατ. ευρώ

Fraport Greece: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 620 εκατ. ευρώ

Στην ανακοίνωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, κατά 620 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Fraport Greece. Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση της εταιρείας, μετά την εν λόγω αύξηση, το συνολικό μετοχικό κεφάλαιό της θα ανέρχεται στα 650 εκατ. ευρώ, ενώ όλοι οι σχετικοί φόροι έχουν ήδη καταβληθεί στο Δημόσιο.

Στην ανακοίνωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, κατά 620 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Fraport Greece προς τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση της εταιρείας, μετά την εν λόγω αύξηση, το συνολικό μετοχικό κεφάλαιό της θα ανέρχεται στα 650 εκατ. ευρώ, ενώ όλοι οι σχετικοί φόροι έχουν ήδη καταβληθεί στο Δημόσιο.

Στο πλαίσιο αυτό, η Fraport Greece κατέθεσε στο ΤΑΙΠΕΔ τις τραπεζικές συμβάσεις χρηματοδότησης, προκειμένου να ελεγχθούν και να εγκριθούν από το ελληνικό δημόσιο, όπως ακριβώς προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Fraport Greece, τα ίδια κεφάλαια και οι παραπάνω τραπεζικές χρηματοδοτήσεις διασφαλίζουν πλήρως την καταβολή του εφάπαξ τιμήματος της παραχώρησης (1,234 δισ. ευρώ) με την παράδοση των αεροδρομίων, καθώς και τη χρηματοδότηση των επενδύσεων, που θα πραγματοποιήσει μέχρι το 2020 σε αερολιμενικές υποδομές και στην ανάπτυξη των αεροδρομίων (πάνω από 330 εκατ. ευρώ). Συνολικά, το ποσό των επενδύσεων αναμένεται ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένης την επένδυση των 330 εκατ. ευρώ για τις υποδομές στην αρχική φάση).
Παράλληλα, όπως ενημερώνει η εταιρεία, που πρόκειται να αναλάβει τη συντήρηση, λειτουργία, διαχείριση, βελτίωση και ανάπτυξη των 14 περιφερειακών αεροδρομίων για τα επόμενα 40 χρόνια, έχουν κατατεθεί στο ΤΑΙΠΕΔ οι συμβάσεις χρηματοδότησης που συνήψε με τις Τράπεζες. Αυτές πρόκειται να ελεγχθούν και να εγκριθούν από το Ελληνικό Δημόσιο, όπως ακριβώς προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης.
«Χρηματοοικονομική επάρκεια και επιχειρησιακή ετοιμότητα για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των 14 αεροδρομίων» σχολίασε ο κ. Alexander Zinell, διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece.
Η εταιρεία έχει προχωρήσει ακόμη σε προσλήψεις προσωπικού, το οποίο θα στελεχώσει τα αεροδρόμια και στην εκπαίδευσή του, αλλά και στην εγκατάσταση νέων υποδομών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών για την αναβάθμιση των λειτουργιών των αεροδρομίων. Παράλληλα, έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί για την επιλογή των εταιρειών φύλαξης, συντήρησης και καθαρισμού των αεροδρομίων, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των εμπορικών παραχωρήσεων και μισθώσεων έχει ήδη συμφωνηθεί και συμβολαιοποιηθεί.
Πρόσφατα υπογράφηκε η σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο για την παροχή υπηρεσιών πυρασφάλειας στα 14 αεροδρόμια από το Πυροσβετικό Σώμα, ενώ ανάλογες συμβάσεις έχουν υπογραφεί με το Λιμενικό Σώμα αλλά και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024