Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Attica Bank: Υλοποίησε πάνω από το 70% των ενεργειών του πορίσματος της ΤτΕ

Attica Bank: Υλοποίησε πάνω από το 70% των ενεργειών του πορίσματος της ΤτΕ

Στοιχεία σε μηνιαία βάση καταθέτει στην ΤτΕ η διοίκηση της Attica Bank, η οποία παρουσιάζει αύριο, Tετάρτη από τη Θεσσαλονίκη τους στόχους για το 2017. Νέα επιχειρησιακή σύμβαση 3ετούς διάρκειας, στο πλαίσιο μείωσης του λειτουργικού κόστους. Ειδικότερα, ποσοστό άνω του 70% των διορθωτικών ενεργειών του πορίσματος (το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες) έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα η Attica Bank όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στοιχεία σε μηνιαία βάση καταθέτει στην ΤτΕ η διοίκηση της Attica Bank, η οποία παρουσιάζει αύριο, Tετάρτη από τη Θεσσαλονίκη τους στόχους για το 2017. Νέα επιχειρησιακή σύμβαση 3ετούς διάρκειας, στο πλαίσιο μείωσης του λειτουργικού κόστους.

Ειδικότερα, ποσοστό άνω του 70% των διορθωτικών ενεργειών του πορίσματος (το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες) έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα η Attica Bank όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μάλιστα, στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το πόρισμα είναι ήδη γνωστό στην Attica Bank (το τελικό κείμενο που πορίσματος γνωστοποιήθηκε στη διοίκηση την 17η Οκτωβρίου 2016 από την Τράπεζα Ελλάδος), το Δ.Σ. της Τράπεζας το αποδέχθηκε, κατάρτισε άμεσα πλάνο διορθωτικών ενεργειών που εγκρίθηκε από το Δ.Σ. και απεστάλη στην Τράπεζα της Ελλάδος, το οποίο και υλοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρεται παράλληλα ότι το ΔΣ της Attica ενημερώνει κάθε μήνα την Τράπεζα Ελλάδος, για την περαιτέρω πρόοδο αυτού του καθοριστικού εγχειρήματος.

Επιπλέον, τονίζεται ότι η νέα Διοίκηση της Attica Bank, από τον Σεπτέμβριο του 2016 που ανέλαβε καθήκοντα, έχει πρωτοστατήσει στην άμεση εξυγίανση της τράπεζας και στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης πελατών, καταθετών και μετόχων, με στόχο την επάνοδο της λειτουργίας της σε υγιείς βάσεις, σύμφωνα με τα ισχύοντα σε όλη την τραπεζική αγορά.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι: η τράπεζα, όπως είναι ήδη γνωστό στην τραπεζική και επιχειρηματική κοινότητα, έχει πλέον έμπειρη, στιβαρή και ικανή διοίκηση, η οποία τονίζεται προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα απολύτως, πολύ περισσότερο καθώς τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα, αποτελούν για την ίδια παρελθόν και δεν την επηρεάζουν πλέον.

Με νέα Διοίκηση, νέα σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου, πλήρη λειτουργία όλων των Επιτροπών, η τράπεζα έχει επιστρέψει πλήρως στην εποπτική και επιχειρηματική κανονικότητα και αντιμετωπίζει το μέλλον με σύνεση, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία.

Σχετικά με τα κρίσιμα ζητήματα που αναφέρονται σημειώνονται τα εξής:

1) Σε σχέση με την πιστοδοτική λειτουργία της τράπεζας, έχουν ήδη αντιμετωπιστεί άριστα όσα αφορούν στην τιμολογιακή πολιτική, στην ταξινόμηση και την αξιολόγηση πελατών και την εγκριτική διαδικασία.

2) Σε σχέση με τη σύσταση του ελέγχου, που αφορά στη συμμετοχή πελατών στην τελευταία αύξηση κεφαλαίου, το θέμα έχει αντιμετωπιστεί και σχετική σημείωση υπάρχει στις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις της 30ης/9/2016, ενώ παράλληλα έχει ενημερωθεί και η Τράπεζα Ελλάδος.

3) Η Attica Bank, έχει εκπονήσει και υλοποιεί με επιτυχία, Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης, το οποίο το έχει υποβάλλει και αναμένει την τελική έγκριση από την DG Comp.

Επιπρόσθετα, υπενθυμίζεται ότι η Attica Bank:

  • Έχει δεσμευτεί στην Γενική Συνέλευση των Μετόχων της, ότι δεν θα παρέχει νέα δάνεια σε εταιρείες, που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με ΜΜΕ, περιορίζοντας σταδιακά το πιστωτικό τους όριο.
  • Επικεντρώνεται στο κύριο έργο της, που είναι η εξυγίανση του ισολογισμού της με την απεμπλοκή του καταγγελμένου χαρτοφυλακίου το οποίο προβλέπεται να οριστικοποιηθεί σύντομα.
  • Επιπλέον, στοχεύει και στην διεύρυνση των συνεργασιών με διεθνείς και εθνικούς χρηματοδοτικούς φορείς προκειμένου να αυξήσει την ρευστότητα για την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και την διευκόλυνση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
  • Υλοποίησε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, πρόσφατα μάλιστα υπέγραψε και Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας με το Σύλλογο Εργαζομένων, διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία της και την προσαρμογή της στις τρέχουσες ανάγκες της.

«Συνεπώς, η προαναγγελθείσα από την Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος κατάθεση του πορίσματος στη Δικαιοσύνη και η διαδικασία που ακολουθείται είναι αναμενόμενη και η Attica Bank το αντιμετωπίζει, όπως έχει σχεδιαστεί» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ταυτόχρονα ότι αύριο Τετάρτη 1η Μαρτίου η διοίκηση της Attica Bank θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα επισκέψεων και επαφών της με τα καταστήματα και τους πελάτες της. Στις συναντήσεις αυτές η Διοίκηση θα ενημερώσει τα στελέχη για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που υλοποιείται και θα παρουσιαστούν οι στόχοι των εργασιών και οι προοπτικές του 2017. Ειδική συζήτηση θα γίνει με τα υποκαταστήματα της περιοχής.

Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας

Με άμεσο στόχο την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταθετών και πελατών της, την εξυγίανσή της και τη λειτουργία της με αμιγώς τραπεζικά κριτήρια, ώστε να καταστεί ισχυρότερη στην τραπεζική αγορά, η Διοίκηση της Attica Bank προχώρησε στη σύναψη νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) με το Σύλλογο Εργαζομένων.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση αναφέρεται πως στα πλαίσια περιορισμού του λειτουργικού και μισθολογικού κόστους, οι Κοινωνικοί Εταίροι της Τράπεζας υπέγραψαν στις 17 Φεβρουαρίου 2017 τη νέα ΕΣΣΕ τριετούς διάρκειας, με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2017 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2019.

Αναλυτικότερα, ο στόχος εξορθολογισμού του μισθολογικού κόστους επιτυγχάνεται με μεσοσταθμικές μειώσεις της τάξης περίπου του 17% και δραστική απλοποίηση του υφιστάμενου μισθολογικού πλαισίου αμοιβών, με αποτέλεσμα η Τράπεζα μισθολογικά να τοποθετείται πλέον στον μέσο όρο της τραπεζικής αγοράς.

H επικείμενη έγκριση του προγράμματος αναδιάρθρωσής από την DG Comp, το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, η επιτυχής αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων της Attica Bank και η αναμενόμενη ολοκλήρωση της συναλλαγής με ξένο επενδυτή για την κεφαλαιακή ενίσχυσή της, αποτέλεσαν τα πρώτα καθοριστικά βήματα ανάταξης της Τράπεζας.

Η υπογραφή της τριετούς Σύμβασης με τον Σύλλογο Εργαζομένων έρχεται να επισφραγίσει το άριστο κλίμα μεταξύ Διοίκησης και εργαζομένων με κοινό στόχο την υγιή και ανοδική μελλοντική πορεία της Τράπεζας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024