Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέος κύκλος διαπραγμάτευσης - Τι επιδιώκει η κυβέρνηση

Νέος κύκλος διαπραγμάτευσης – Τι επιδιώκει η κυβέρνηση

Άρχισε ο νέος κύκλος διαπραγμάτευσης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων των θεσμών για τη β' αξιολόγηση. Στόχος της κυβέρνησης είναι «να προσδιοριστεί το ύψος των μέτρων, θετικών και αρνητικών», όπως ανέφερε κυβερνητική πηγή. Την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής θα ενημερώσει στις 16:00 για το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος είχε ήδη συνάντηση με τους δανειστές. Ολοκληρώθηκε και η συνάντηση Σταθάκη-δανειστών.

Άρχισε ο νέος κύκλος διαπραγμάτευσης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων των θεσμών για τη β’ αξιολόγηση.

Ήδη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των δανειστών, με αντικείμενο το νέο υπερταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε μετά από δύο ώρες και η συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών με αντικείμενο τα θέματα της ενεργειακής πολιτικής (ΝΟΜΕ κ.λπ.).

Σύμφωνα με παράγοντα του υπουργείου, οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, ενώ θα υπάρξει νέα συνάντηση σε υπουργικό επίπεδο στο τέλος της εβδομάδας.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στις 18.00 με αντικείμενο την ολοκλήρωση της πρωινής συζήτησης για το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, ενώ θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις με αντικείμενο την επισκόπηση (19.30) και τα δημοσιονομικά μεγέθη (21.00).

Στόχος της κυβέρνησης είναι «να προσδιοριστεί το ύψος των μέτρων, θετικών και αρνητικών», όπως ανέφερε κυβερνητική πηγή στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Πρόκειται για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα ελάφρυνσης που αφορούν την περίοδο μετά το 2019, τα οποία θα ψηφιστούν ταυτόχρονα, όπως έχει διαβεβαιώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όμως, από την κυβέρνηση δίδεται «ιδιαίτερο βάρος και στο αναπτυξιακό πακέτο, για τις θέσεις εργασίας, το οποίο δεν θα συνυπολογίζεται στα πρωτογενή πλεονάσματα», δήλωσε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, πρόκειται για δέσμη μέτρων που, όπως αποφασίστηκε στο πρόσφατο Eurogroup, αφορά 100.000 θέσεις εργασίας και το ύψος χρηματοδότησης ανέρχεται ως τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Θέλουμε να κλείσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα» την αξιολόγηση τόνισε η κυβερνητική πηγή σχετικά με τους στόχους της διαπραγμάτευσης.

Κατά την ίδια πηγή, η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει η συζήτηση για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα, θέματα που αποτελούν τη μεγάλη πολιτική διαφωνία μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου.

Με τα θέματα αυτά κλεισμένα, «θα μπει η Ελλάδα στο QE και θα εμπεδωθεί το κλίμα εμπιστοσύνης στη χώρα, κλίμα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας», σημείωσαν εν κατακλείδι πηγές της κυβέρνησης.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων της Τρίτης:

  • 10:30 Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών & Περιουσίας ΑΕ
  • 12:00 Ενέργεια
  • 18:00 Υπερταμείο
  • 19:30 Επισκόπηση
  • 21:00 Δημοσιονομικά

Εν τω μεταξύ, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων πρόκειται να εμφανιστεί στις 16:00 ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προκειμένου να ενημερώσει για την συμφωνία που επετεύχθη στο τελευταίο Eurogroup.

    Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Sports in

    Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

    Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Σάββατο 20 Απριλίου 2024