Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Βήμα: Φως στο «πάρτι» της Attica Bank

Το Βήμα: Φως στο «πάρτι» της Attica Bank

Κόλαφος για την Attica Bank και τις πρακτικές της διοίκησης των Γιάννη Γαμβρίλη και Αλέξανδρου Αντωνόπουλου είναι η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την οποία αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής.

Κόλαφος για την Attica Bank και τις πρακτικές της διοίκησης των Γιάννη Γαμβρίλη και Αλέξανδρου Αντωνόπουλου είναι η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας της να διερευνήσει «την τέλεση ενδεχομένως αξιόποινων πράξεων».

Η μηνυτήρια αναφορά που αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής, περιγράφει το «πάρτι» που είχε στηθεί με την Τράπεζα των Μηχανικών.

Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για συστηματική χορήγηση δανείων κάτω του κόστους, με μηδενική ή μερική εξασφάλιση, έκδοση μακροπρόθεσμων ομολογιακών δανείων για την εξυπηρέτηση βραχυπρόθεσμων χορηγήσεων που είχαν δοθεί για κεφάλαιο κίνησης και χρηματοδότηση «ημετέρων» για να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου προκειμένου να μη χαθεί ο έλεγχος της τράπεζας.

Στις εταιρείες που επωφελήθηκαν από τη συγκεκριμένη πρακτική συμπεριλαμβάνεται και η εταιρεία Τοξότης Κατασκευαστική του Χρήστου Καλογρίτσα.

Μόνο οι εταιρείες Καλογρίτσα πήραν 39 δάνεια το 2015, ενώ αναφορά γίνεται και στα αδικαιολόγητα χαμηλά επιτόκια, κάτω του κόστους, με τα οποία η Attica Bank δάνειζε την εταιρεία του κ. Καλογρίτσα.

Σημειώνεται μάλιστα ότι το ελάχιστο επιτόκιο που προέβλεπε το τιμολόγιο της τράπεζας για τους πελάτες με την καλύτερη διαβάθμιση ήταν 4,17% και το μέσο επιτόκιογια τα δάνεια με διαβάθμιση G -όπως του κ. Καλογρίτσα- ήταν 11,84%. Δηλαδή η απόκλιση στην περίπτωση της εταιρείας του κ. Καλογρίτσα ήταν 9,24%.


* Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο.


Διαβάστε επίσης:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024