Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόβλημα της Ευρώπης η Ελλάδα, λέει ο ΥΠΟΙΚ του Τραμπ

Πρόβλημα της Ευρώπης η Ελλάδα, λέει ο ΥΠΟΙΚ του Τραμπ

Υπέρ της γραμμής του ΔΝΤ στην περίπτωση της Ελλάδας τάχθηκε στην πρώτη συνέντευξή του ο νέος Αμερικανός υπουργός οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, δίνοντας τα πρώτα δείγματα πολιτικής για το θέμα. «Βασικά είναι πρόβλημα της Ευρώπης» σημείωσε.

Υπέρ της γραμμής του ΔΝΤ στην περίπτωση της Ελλάδας τάχθηκε στην πρώτη συνέντευξή του ο νέος Αμερικανός υπουργός οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, δίνοντας τα πρώτα δείγματα πολιτικής για το θέμα.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal ο υπουργός χαρακτήρισε πρόβλημα της Ευρώπης την κρίση στην ελληνική οικονομία, προσθέτοντας ωστόσο ότι «συνεργαζόμαστε με τους Ευρωπαίους ομολόγους μας και το ΔΝΤ για την επίλυσή του».

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, ο υπουργός έστειλε σήμα ότι οι ΗΠΑ δεν θα διευκολύνουν την τάση στο ΔΝΤ, που εκπροσωπείται κυρίως από τους Ευρωπαίους και θέλει τη συμμετοχή του Ταμείου πάση θυσία στο ελληνικό πρόγραμμα, έστω κι αν τα νούμερα για το χρέος δεν βγαίνουν, όπως λένε οι αναλυτές του.

Έτσι, εκτιμάται ότι το Ταμείο θα ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στη Γερμανία για ελάφρυνση του χρέους, αλλά αν αυτή η πίεση δεν ευοδωθεί -πράγμα πιθανό, εν όψει και των γερμανικών εκλογών, ίσως να μη συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Η τελευταία εκδοχή δεν θα είναι χωρίς επιπλοκές, παρότι εκ πρώτης όψεως μια απομάκρυνση του Ταμείου μπορεί να φαίνεται επιθυμητή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024