Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοινό μέτωπο υγειονομικών φορέων ενάντια στον ασφαλιστικό νόμο

Κοινό μέτωπο υγειονομικών φορέων ενάντια στον ασφαλιστικό νόμο

Κοινό μέτωπο ενάντια στο νέο ασφαλιστικό-φορολογικό νόμο συγκροτούν οι υγειονομικοί φορείς, όπως αποφασίσθηκε στα πλαίσια της πανυγειονομικής συγκέντρωσης που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα.

Κοινό μέτωπο ενάντια στο νέο ασφαλιστικό-φορολογικό νόμο συγκροτούν οι υγειονομικοί φορείς, όπως αποφασίσθηκε στα πλαίσια της πανυγειονομικής συγκέντρωσης που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα.

Οι εκπρόσωποι των υγειονομικών κλάδων εξέδωσαν ψήφισμα εναντίον του νόμου και αποφάσισαν να δώσουν ενωμένοι συλλογική μάχη για την απόσυρσή του.

Μεταξύ άλλων αποφάσισαν:

  • Την κατάθεση δήλωση επιφύλαξης για τις εισφορές προς τον ΕΦΚΑ στα γραφεία του αρμόδιου ασφαλιστικού φορέα.
  • Την προσφυγή όλων των φορέων στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
  • Απεργιακές κινητοποιήσεις και αποχή από τα καθήκοντα.
  • Συλλογική αντίδραση από κοινού με τους υπόλοιπους επιστημονικούς κλάδους.
  • Δράσεις για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της ελληνική κοινωνίας.
  • Έκκληηση στα πολιτικά κόμματα να πάρουν σαφή θέση για το νόμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από εμπειρογνώμονες που συμμετείχαν στην εκδήλωση, το άθροισμα φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, για εισοδήματα που κυμαίνονται από 20.000 ευρώ έως και 70.000 ευρώ, ξεκινάει από το 60% και μπορεί να φτάσει μέχρι και 80% των φορολογητέων εισοδημάτων.

Προσθέτοντας σε αυτά τα ποσά το τέλος επιτηδεύματος, το κόστος χρήσης και την προμήθεια των POS για τις τραπεζικές συναλλαγές και άλλους έμμεσους φόρους, το τελικό αποτέλεσμα είναι να απομένει το 10% έως 15% του καθαρού εισοδήματος για να καλύψει τις καθημερινές προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χιλιάδες ιατροί οι οποίοι μέχρι 31/12/2016 κατέβαλαν από 4.000 έως 5.000 ευρώ εισφορές το χρόνο τώρα καλούνται να πληρώσουν από 10.000 έως 15.000 ευρώ ετησίως.

«Οδηγούμαστε στην πλήρη φτωχοποίηση και εξαφάνιση της μεσαίας τάξης, η οποία αποτελεί την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας. Στην ουσία ωφελούνται μόνο τα υψηλά εισοδήματα και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στους οποίους παραδίδεται η υγεία και το επιστημονικό προσωπικό της χώρας. Είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε όλα τα μέσα για να αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη», ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Ο Μιχάλης Βλασταράκος, πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου τόνισε ότι πρόκειται για έναν νόμο φοροεισπρακτικό εναντίον του οποίου ο ιατρικός κόσμος θα κινηθεί δυναμικά με όλα τα ενδεδειγμένα μέσα. Ο Αθανάσιος Κατσίκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας χαρακτήρισε το νόμο ως μνημείο παραβατικότητας και κάλεσε τον υγειονομικό κόσμο σε εγρήγορση προκειμένου να κινηθεί εναντίον του. Η Αθηνά Τραχήλη, πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου μίλησε για ληστρική επιδρομή της κυβέρνησης και τόνισε ότι οι κτηνίατροι κλείνουν τα ιατρεία τους, οδηγούνται στην παρανομία και στην μαύρη εργασία ή φεύγουν σε άλλες χώρες όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και της Αφρικής. Και τέλος, η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά διευκρίνισε ότι σε κάθε δημόσιο νοσοκομείο διοργανώνονται αυτή την περίοδο συνελεύσεις με στόχο να ενημερωθούν οι γιατροί για το τραγικό νόμο και στη συνέχεια θα ληφθούν αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις.

health.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Μια φωτόλουστη χρονιά!

Το μότο των ιθυνόντων είναι «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024