Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τελευταίες επαφές με τους επικεφαλής των θεσμών πριν από το Eurogroup

Τελευταίες επαφές με τους επικεφαλής των θεσμών πριν από το Eurogroup

Συνάντηση πριν από την έναρξη του Eurogroup είχαν ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Τόμας Βίζερ, ο Ντέκλαν Κοστέλο, ο Μάρκο Μπούτι, ο Κλάους Ρέγκλινγκ, ο Μπενουά Κερέ, ο Πολ Τόμσεν, η Ντέλια Βελκουλέσκου και, από την ελληνική πλευρά, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Συνάντηση πριν από την έναρξη του Eurogroup είχαν ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο επικεφαλής του EWG Τόμας Βίζερ, ο επικεφαλής της Κομισιόν στους θεσμούς Ντέκλαν Κοστέλο, ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών της Επιτροπής Μάρκο Μπούτι, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ, ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη Πολ Τόμσεν, η Ντέλια Βελκουλέσκου και, από την ελληνική πλευρά, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, οι θεσμοί ενδέχεται να παρουσίασαν νέα, βελτιωμένη, πρόταση προς την ελληνική πλευρά.

Όπως μεταδίδεται από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, στόχος της συνεδρίασης του Eurogroup είναι να ορίσει την ημερομηνία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με όσα δήλωσε το μεσημέρι της Δευτέρας και ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα μπορούσαν να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες και να κλείσει η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.

Κρίσιμη για το θέμα του χρέους θεωρείται και η συνάντηση Μέρκελ – Λαγκάρντ, την Τετάρτη, κατά την οποία η επικεφαλής του ΔΝΤ πιθανότατα θα δώσει πολιτικό χρόνο στη γερμανίδα καγκελάριο, δεσμευόμενη ότι δεν θα τεθεί θέμα για το ελληνικό χρέος πριν από το 2018.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024