Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Σόιμπλε: Δεν περιμένουμε συμφωνία στο σημερινό Eurogroup

Ρίχνει τον πήχη των προσδοκιών για το σημερινό Eurogroup το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Ο εκπρόσωπος του Β.Σόιμπλε δήλωσε, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, πως το Βερολίνο δεν περιμένει συμφωνία των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την Ελλάδα. Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι επικεφαλής των θεσμών θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην Αθήνα «σχετικά σύντομα».

Ρίχνει τον πήχη των προσδοκιών για το σημερινό Eurogroup το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Ο εκπρόσωπος του Β.Σόιμπλε δήλωσε, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, πως το Βερολίνο δεν περιμένει συμφωνία των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για την Ελλάδα.

«Δεν περιμένουμε τελική συμφωνία στο Eurogroup, θα είναι μάλλον μια αποτίμηση της προόδου, και με αυτή την προσδοκία έφυγε ο υπουργός για τις Βρυξέλλες» δήλωσε ο εκρπόσωπος του Σόιμπλε.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση δημοσιογράφων, ο ίδιος πρόσθεσε πως οι επικεφαλής των θεσμών θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην Αθήνα «σχετικά σύντομα».

Την Κυριακή, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αρνήθηκε ότι δήλωσε πως η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη στην περίπτωση που δεν καταφέρει να εφαρμόσει τις συμφωνημένες οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ενώ επισήμανε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ο Σόιμπλε σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα εάν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσει.

«Δεν διατύπωσα ποτέ απειλές (περί Grexit)» υπογράμμισε και παρατήρησε ότι στέλνει στην Ελλάδα το ίδιο μήνυμα που είχε λάβει κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης από θεσμούς όπως το ΔΝΤ.

«Εάν η Ελλάδα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Εάν δεν το κάνει, τότε θα υπάρξουν προβλήματα» ανέφερε.

Συμπλήρωσε πάντως: «Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο».

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επισήμανε επίσης ότι αναμένει πως το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο οικονομικό πρόγραμμα για την Ελλάδα. «Θεωρώ πως ναι» απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024