Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα θα χρειαστεί λιγότερα από τα 86 δισ. του προγράμματος

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα θα χρειαστεί λιγότερα από τα 86 δισ. του προγράμματος

Η Ελλάδα θα χρειαστεί σαφώς λιγότερα χρήματα από το τρίτο πακέτο βοήθειας του ESM, από το ποσό που είχε υπολογiσθεί, σύμφωνα με δηλώσεις του Κλάους Ρέγκλινγκ την εφημερίδα Βild. Το ποσόν, το οποίο δεν θα χρειαστεί να εκταμιευτεί θα μπορούσε να ανέλθει σε διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων ευρώ, γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Η Ελλάδα, παρά τη συνεχιζόμενη κρίση, θα χρειαστεί σαφώς λιγότερα χρήματα από το τρίτο πακέτο βοήθειας του ESM, από το ποσό που είχε υπολογiσθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα Βild.

Το ποσόν, το οποίο δεν θα χρειαστεί να εκταμιευτεί, θα μπορούσε να ανέλθει σε διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων ευρώ, γράφει η γερμανική εφημερίδα.

«Exουμε πίσω μας ήδη το μισό του τριετούς προγράμματος και έχουμε καταβάλλει (στην Ελλάδα) μόλις 32 δισ. ευρώ. Στο τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, πιθανόν να έχουμε δώσει σαφώς λιγότερα από το συμφωνηθέν ανώτατο ποσόν των 86 δισ. ευρώ από τα δάνεια σωτηρίας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού» δήλωσε στην Bild ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ESM, σε συνέντευξή του, η οποία θα δημοσιευτεί στην έκδοση της Δευτέρας.

Ως λόγους ο Κλάους Ρέγκλινγκ αναφέρει το «ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών ήταν μικρότερες από εκείνες που είχαν αρχικά υπολογισθεί και το ό,τι ο προϋπολογισμός (της Ελλάδας) εξελίσσσεται καλύτερα.

»Εάν μάλιστα το Διεθνές Νομισμαμτικό Ταμείο ανανεώσει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα θα μειωθεί περαιτέρω το ποσόν του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, το οποίο θα εκταμιευτεί», πρόσθεσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024