Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Μέρκελ βλέπει πρόβλημα στην αξία του ευρώ και τα «ρίχνει» στην ΕΚΤ

Η Μέρκελ βλέπει πρόβλημα στην αξία του ευρώ και τα «ρίχνει» στην ΕΚΤ

H γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε ότι υπάρχει «πρόβλημα» με την ισοτιμία του ευρώ έναντι των άλλων ισχυρών νομισμάτων, λέγοντας πως η ΕΚΤ χαράσσει νομισματική πολιτική ώστε να αντεπεξέλθει και στις ανάγκες πιο αδύναμων χωρών της Ευρωζώνης και όχι αποκλειστικά σε εκείνες της Γερμανίας.

H γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε ότι υπάρχει «πρόβλημα» με την ισοτιμία του ευρώ έναντι των άλλων ισχυρών νομισμάτων, λέγοντας πως η ΕΚΤ χαράσσει νομισματική πολιτική ώστε να αντεπεξέλθει και στις ανάγκες πιο αδύναμων χωρών της Ευρωζώνης και όχι αποκλειστικά σε εκείνες της Γερμανίας -αλλά υπογράμμισε με νόημα, ενώ στο κοινό βρισκόταν και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, πως αυτό είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της ΕΚΤ.

«Αυτήν την στιγμή στην Ευρωζώνη έχουμε πρόβλημα με την αξία του ευρώ» δήλωσε, όπως μεταδίδει το Reuters, η γερμανίδα καγκελάριος από το βήμα του Συνεδρίου Ασφαλείας στο Μόναχο, σε μία ασυνήθιστη για το συνέδριο παρέκβαση σε ζητήματα νομισματικής πολιτικής.

«Η ΕΚΤ ακολουθεί νομισματική πολιτική που δεν είναι προσαρμόζεται στη Γερμανία αλλά μάλλον σε χώρες από την Πορτογαλία μέχρι τη Σλοβενία ή την Σλοβακία» είπε.

«Εάν είχαμε ακόμη το γερμανικό μάρκο, σίγουρα θα είχε διαφορετική αξία από ό,τι έχει σήμερα το ευρώ» συνέχισε, για να υπογραμμίσει όμως: «Αυτή είναι ανεξάρτητη νομισματική πολιτική, επί της οποίας εγώ ως καγκελάριος δεν έχω καμία επιρροή».

Η αναφορά της Μέρκελ, ενώ στο ακροατήριο βρισκόταν και ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, έγινε αφού προηγουμένως εμπορικός σύμβουλος του Τραμπ είχε κατηγορήσει τη Γερμανία πως επωφελείται από ένα «αρκετά υποτιμημένο» ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024