Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΤΑΙΠΕΔ: Παράταση ως 30 Ιουνίου για την ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ

ΤΑΙΠΕΔ: Παράταση ως 30 Ιουνίου για την ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ

Πεντάμηνη παράταση, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2017, παίρνει ο διαγωνισμός για την πώληση του 100% των μετοχών της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ).

Πεντάμηνη παράταση, μέχρι την 30ή Ιουνίου 2017, παίρνει ο διαγωνισμός για την πώληση του 100% των μετοχών της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ).

Ως καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών είχε ορισθεί η 30ή Ιανουαρίου, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ είχε εισηγηθεί τη μετάθεση της διαδικασίας ώστε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας ενδιαφέρον είχαν εκδηλώσει η Ferrovie Dello Stato Italiane, που παίρνει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και οι Τσέχοι της Skoda Transportation.

Με συνέντευξή του όμως στο «Βήμα της Κυριακής», στις 22 Ιανουαρίου 2017, ο διευθύνων σύμβουλος των Ιταλικών Σιδηρόδρομων κ. Ρενάτο Ματσοντσίνι δημοσιοποίησε την απόφαση του Ομίλου να μείνει εκτός διαγωνισμού.

Όπως ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά, εκτιμήθηκε ότι «είναι σημαντικό να έχουμε υπηρεσίες συντήρησης εντός ΤΡΑΙΝΟΣΕ». Αυτή η εξέλιξη φαίνεται πως έφερε και την μετάθεση της ημερομηνίας ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, στην αναβολή του διαγωνισμού για το τέλος Ιουνίου οδήγησε αίτημα παράτασης από ενδιαφερόμενο επενδυτή. Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ επαναπροκηρύχθηκε αφού παρήλθε άγονος τον περασμένο Ιούλιο.

Σε κάθε περίπτωση, ερώτημα παραμένει ποια θα είναι η εξέλιξη εάν δεν υπάρξει ενδιαφερόμενος για ακόμα μία φορά, δεδομένης και της ύπαρξης διεταιρικής συμφωνίας δεκαετούς (5+5) διάρκειας ανάμεσα σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ για τη συντήρηση του τροχαίου υλικού.

Κλώντζα Όλγα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024