Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζανακόπουλος: Ο κόφτης θα επεκταθεί για έναν χρόνο

Τζανακόπουλος: Ο κόφτης θα επεκταθεί για έναν χρόνο

Ο κόφτης θα διαρκέσει μόνο για έναν επιπλέον χρόνο, θα είναι επέκταση του υπάρχοντος και θα νομοθετηθεί, δήλωσε ο Δ.Τζανακόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι αυτή είναι η παραχώρηση της κυβέρνησης, εάν υπάρξει συμφωνία σε όλα τα άλλα ζητήματα, για να αμβλυνθούν οι αντιρρήσεις κυρίως του ΔΝΤ. Να δοθεί το πράσινο φως για επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα και «γραμμή» για γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης επιδιώκει η Αθήνα στο Eurogroup της Πέμπτης.

Ο δημοσιονομικός κόφτης θα διαρκέσει μόνο για έναν επιπλέον χρόνο, θα είναι επέκταση του υπάρχοντος και θα νομοθετηθεί, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Επιπλέον ο κ. Τζανακόπουλος ήταν κατηγορηματικός ότι ηκυβερνητική πλειοψηφία είναι ενιαία και συμπαγής.

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συμφωνήσει επέκταση του δημοσιονομικού διορθωτή για έναν και μόνο χρόνο, σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία σε όλα τα άλλα ζητήματα, και προκειμένου να αμβλυνθούν οι αντιρρήσεις κυρίως του ΔΝΤ» ανέφερε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι ο μηχανισμός δεν θα υπάρξει λόγος να εφαρμοστεί, «αφού οι εκτιμήσεις των Ευρωπαίων εταίρων και τα νούμερα της ελληνικής οικονομίας δεν τον επιβάλλουν».

Αναφερόμενος στο κλείσιμο της αξιολόγησης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι με την έγκριση των βραχυπρόθεσμων μέτρων από τον ESM καταρρίπτεται η θέση πως η ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων θα ακύρωνε την εφαρμογή τους.

Ακόμη, σημείωσε ότι στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου η κυβέρνηση αναμένει να καταγραφεί πρόοδος στις συζητήσεις, ώστε να καταλήξουμε στη βάση του σχεδιασμού, ο οποίος έχει περιγραφεί και ο οποίος περιλαμβάνει ταχύτατο κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς νομοθέτηση νέων μέτρων και ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ εντός του τρέχοντος τριμήνου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024