Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ υποχρεούται να λάβει υπόψη του τις ανισότητες

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ υποχρεούται να λάβει υπόψη του τις ανισότητες

Μετά το Brexit και τη νίκη του Τραμπ, το ΔΝΤ πρέπει να λαμβάνει υπόψη του τις ανισότητες, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ διαβεβαίωσε πως «οι οικονομολόγοι υπέστησαν μια ισχυρή ήττα, ιδιαίτερα αυτοί που έλεγαν πως δεν είναι δική τους δουλειά να σκεφτούν (για τις ανισότητες)».

Μετά το Brexit και τη νίκη του Τραμπ, το ΔΝΤ πρέπει να λαμβάνει υπόψη του τις ανισότητες, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.

«Όταν έχεις μια κρίση ή όταν δέχεσαι πολύ ισχυρά σήματα, όπως αυτά που δεχθήκαμε εμείς από τους ψηφοφόρους που λένε ‘όχι’, είναι αληθινά η στιγμή να δούμε ποιες είναι οι πολιτικές που έχουμε και τι μπορούμε να κάνουμε περισσότερο» δήλωσε η Λαγκάρντ στη διάρκεια συζήτησης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ με θέμα πώς η ελίτ μπορεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τις μεσαίες τάξεις.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ διαβεβαίωσε πως «οι οικονομολόγοι υπέστησαν μια ισχυρή ήττα, ιδιαίτερα αυτοί που έλεγαν πως δεν είναι δική τους δουλειά να σκεφτούν (για τις ανισότητες)».

Η ίδια πρόσθεσε πως το ίδιο συμβαίνει και στους κόλπους του ΔΝΤ, αλλά ο θεσμός του οποίου ηγείται «υποχρεώθηκε τώρα να λαμβάνει υπόψη του τη σημασία της ανισότητας και επίσης τη σημασία που έχει η μελέτη της ανισότητας και των απαντήσεων που μπορούν να δοθούν σ’ αυτή».

Μετά το Brexit και τη νίκη του Τραμπ, οι ανισότητες και κυρίως η απώλεια της στήριξης των μεσαίων τάξεων στις ανεπτυγμένες οικονομίες αποτελούν ένα από τα κύρια θέματα του φετινού Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024