Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κανένα πρόβλημα με την Fraport, διαβεβαιώνει το υπουργείο

Κανένα πρόβλημα με την Fraport, διαβεβαιώνει το υπουργείο

«Δεν διακινδυνεύεται καμία συμφωνία για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, λόγω των έργων στο αεροδρόμιο Μακεδονία» διαβεβαιώνει το υπουργείο Μεταφορών απαντώντας τόσο σε σχετικά δημοσιεύματα όσο και σε στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το εν λόγω έργο.

«Δεν διακινδυνεύεται καμία συμφωνία για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, λόγω των έργων στο αεροδρόμιο Μακεδονία» διαβεβαιώνει το υπουργείο Μεταφορών απαντώντας τόσο σε σχετικά δημοσιεύματα όσο και σε στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το εν λόγω έργο.

Ωστόσο το υπουργείο προχωρά σε αλλαγή χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης του έργου στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στην ασφάλεια πτήσεων και επιβατών αλλά και στην ομαλή κίνηση του αερολιμένα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τονίζει πάντως ότι το προβλεπόμενο έργο ήταν απολύτως εντός των συμφωνημένων χρονοδιαγραμμάτων εκτέλεσης και παράδοσης, από την υπογεγραμμένη σύμβαση παραχώρησης.

Η απόφαση ελήφθη μετά από αίτημα της παραχωρησιούχου FRAPORT και διαπραγματεύσεις αρκετών εβδομάδων.

Ειδικότερα η προγραμματισμένη για τον Ιανουάριο έναρξη του έργου «Αναβάθμιση Αντοχής Χερσαίου Τμήματος Διαδρόμου 10-28 Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» μετατίθεται για τον Οκτώβριο του 2017, με πρόβλεψη ολοκλήρωσής του τη περίοδο Μαρτίου – Απριλίου του 2018.

Απάντηση στην αντιπολίτευση

Σε ανακοίνωσή του, με την οποία απαντά στην αντιπολίτευση, το υπουργείο παραθέτει επίσης πληροφορίες για τα έργα που εκτελούνται, τις ημερομηνίες των συμβάσεων και την πρόοδο των εργασιών:

«Επέκταση διαδρόμου προσαπογειώσεων αεροσκαφών 10-28 Κρατικού αερολιμένα Θεσσαλονίκης ‘ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ’. Ημερομηνία υπογραφής σύμβασης: 31.10.2005. Συμβατική ημερομηνία περαίωσης: 28. 7.2011.

Στη συνέχεια υπογράφτηκε Συμπληρωματική Σύμβαση για την Επέκταση διαδρόμου προσαπογειώσεων αεροσκαφών 10-28 Κρατικού αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».

Ημερομηνία υπογραφής σύμβασης: 26.04.2011. Συμβατική ημερομηνία περαίωσης: 31. 12.2012.

» Ποια όμως ήταν η πρόοδος των εργασιών σε κάθε έργο για τα οποία τόσο αγωνιά σήμερα (σ.σ. η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ);

» Αναβάθμιση αντοχής χερσαίου τμήματος διαδρόμου 10-28 Κρατικού αερολιμένα Θεσσαλονίκης. Ημερομηνία υπογραφής σύμβασης: 24.12.2012. Συμβατική ημερομηνία περαίωσης: 16. 8.2014.

» Τα ποσοστά προόδου των εργολαβιών (ποσοστά απορρόφησης) την 1-1-2015 συγκεκριμένα ήταν:

» Για την εργολαβία της Αναβάθμισης είχε εκτελεστεί το 22% των έργων 4 χρόνια μετά την αρχική ημερομηνία περαίωσης.

« Για την εργολαβία της Επέκτασης 76% περίπου της αρχικής Σύμβασης (87% της 1ης ΣΣΕ), 3 χρόνια μετά τη συμβατική ημερομηνία περαίωσης.

» Και τα αντίστοιχα ποσοστά προόδου σήμερα (στοιχεία της 30ής Νοεμβρίου 2016):

Για την εργολαβία της Αναβάθμισης 53% περίπου και για την εργολαβία της Επέκτασης 81% περίπου της αρχικής Σύμβασης (95% η 1η ΣΣΕ).»

Τα έργα, δυστυχώς για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιούνται από αυτή την κυβέρνηση και αυτό είναι το πρόβλημά τους, καταλήγει η ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024