Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσακαλώτος: Οι περισσότεροι παίκτες θέλουν λύση, όχι εμπλοκή

Τσακαλώτος: Οι περισσότεροι παίκτες θέλουν λύση, όχι εμπλοκή

«Οι περισσότεροι παίκτες αυτή τη στιγμή θέλουν λύση, όχι εμπλοκή» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα έχει κάνει το χρέος της και οι άλλες πλευρές έχουν χρέος να κάνουν κάτι για το χρέος και για όσα έχουν δεσμευτεί».

«Οι περισσότεροι παίκτες αυτή τη στιγμή θέλουν λύση, όχι εμπλοκή» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η Ελλάδα έχει κάνει το χρέος της και οι άλλες πλευρές έχουν χρέος να κάνουν κάτι για το χρέος και για όσα έχουν δεσμευτεί».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, μίλησε για προϋπολογισμό δημοσιονομικής ισορροπίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Και οι δύο υπουργοί απάντησαν σε διευκρινιστικές επί του προϋπολογισμού ερωτήσεις που έθεσαν οι βουλευτές.

Στη συνεδρίαση πήραν τον λόγο εκτός των Τσακαλώτου και Χουλιαράκη, οι υπουργοί Δ. Παπαδημητρίου, Ε. Αχτσιόγλου, Π. Πολλάκης, Γ. Χαρίτσης, Θ. Φωτίου και Γ. Βασιλειάδης, ενώ τοποθετήθηκαν και 20 βουλευτές.

Η συζήτηση περιεστράφη αποκλειστικά σε οικονομικά ζητήματα που άπτονται του προϋπολογισμού του 2017.

Η εκτίμηση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου «θα κλείσουν τα περισσότερα ζητήματα, αν όχι όλα».

Εκτιμούν, επίσης, ότι οι εξελίξεις είναι θετικές, όπως ανέφεραν τα στελέχη της ΚΟ, τα μακροοικονομικά στοιχεία είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα, ενώ ομοίως εξελίσσεται καλύτερα και η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2016.

Τα ίδια στελέχη σημείωναν, επίσης, ότι είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, τα οποία ουδείς επιδιώκει να εξωραΐσει, τονίζοντας, τέλος, ότι «ωστόσο χρειάζεται μεγαλύτερη αποφασιστικότητα» στην αντιμετώπισή τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024