Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βερολίνο: Συμφωνημένα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος

Βερολίνο: Συμφωνημένα τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος

Η πρόταση του ESM για το χρέος θα συζητηθεί στο Eurogroup, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, επισημαίνοντας μάλιστα -για να ακούσει και το ΔΝΤ;- ότι η συγκεκριμένη πρόταση αγγίζει τις μεσοπρόθεσμες ανάγκες σχετικά με το χρέος. Η εφαρμογή βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και το περιεχόμενο αυτών είναι συμφωνημένη τόνισε νωρίτερα εκπρόσωπος του Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι τώρα ο ESM τα συγκεκριμενοποιεί. Ο ίδιος δεν διέψευσε τηλεδιάσκεψη του mini Eurogroup το Σαββατοκύριακο.

Η πρόταση του ESM για το ελληνικό χρέος θα συζητηθεί στο Eurogroup της Δευτέρας, επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας μάλιστα -στέλνοντας προφανώς μήνυμα στο ΔΝΤ- ότι η συγκεκριμένη πρόταση αγγίζει τις μεσοπρόθεσμες ανάγκες σχετικά με το ελληνικό χρέος.

Η εφαρμογή βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και το περιεχόμενο αυτών είναι συμφωνημένη τόνισε νωρίτερα εκπρόσωπος του Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι τώρα ο ESM τα συγκεκριμενοποιεί. Ο ίδιος δεν διέψευσε τηλεδιάσκεψη του mini Eurogroup το Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε φον Τιζενχάουζεν δήλωσε σε τακτική κυβέρνητική ενημέρωση ότι «το Eurogroup αναμένει ένα σχέδιο από το ESM για την βελτίωση της διαχείρισης του ελληνικού χρέους».

Νωρίτερα ο ο εκπρόσωπος Τύπου του Β.Σόιμπλε για ευρωπαϊκά και διεθνή πολιτικο-οικονομικά θέματα του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Ντένις Κόλμπεργκ, σε αποκλειστικη δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε τονίσει ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕSM) εργάζεται αυτήν τη στιγμή πάνω σε προτάσεις για την εφαρμογή των συμπεφωνημένων βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«To Eurogroup συμφώνησε στις 24 Μαΐου 2016 να ληφθούν βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης. Τα μέτρα απαριθμούνται σαφώς στην συμφωνία στην οποία και παραπέμπουμε. Μεταξύ άλλων αναφέρονται μέτρα για την εξασφάλιση του παρόντος χαμηλού επιτοκίου με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕSM) εργάζεται αυτήν την στιγμή πάνω σε προτάσεις για την εφαρμογή των συμπεφωνημένων βραχυπρόθεσμων μέτρων» τονίζει ο κ. Κόλμπεργκ ερωτηθείς για το δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών συμφωνεί με την λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Σχετικά με τις πληροφορίες της εν λόγω εφημερίδας για το ενδεχόμενο τηλεδιάσκεψης το Σαββατοκύριακο μεταξύ του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ο κ. Κόλμπεργκ δεν το διέψευσε, λέγοντας:

«Το Εurogroup θα συνέλθει στις 5 Δεκεμβρίου και πάλι. Aπόψεις ανταλλάσσουμε φυσικά και εκτός Εurogroup τακτικά σε διάφορα επίπεδα. Παρακαλώ για την κατανόησή σας για το ότι δεν θα αναφερθούμε σε ενδεχόμενες συναντήσεις».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024