Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κουντουρά: Η τεχνολογία βασικός παράγοντας ανάπτυξης του τουρισμού

Κουντουρά: Η τεχνολογία βασικός παράγοντας ανάπτυξης του τουρισμού

Την τεχνολογία ως όχημα για να διασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές προοπτικές για την ανάπτυξη του κλάδου αλλά και τη διάχυση των ωφελειών που προκύπτουν σε όλη τη χώρα, θα χρησιμοποιήσει το υπουργείο Τουρισμού. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, στην ομιλία της στο ετήσιο Συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικό Επιμελητηρίου.

Την τεχνολογία ως όχημα για να διασφαλίσει τιςκαλύτερες δυνατές προοπτικές για την ανάπτυξη του κλάδου αλλά και τη διάχυση των ωφελειών που προκύπτουν σε όλη τη χώρα, θα χρησιμοποιήσει το υπουργείο Τουρισμού.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, στην ομιλία τηςστο ετήσιο Συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικό Επιμελητηρίου «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας» και στην ειδική ενότητα«Η ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα – Η συμβολή των νέων τεχνολογιών».

Στην παρέμβαση της η Έλενα Κουντουρά εστίασε στον ψηφιακό σχεδιασμό του υπουργείου που, όπως είπε,θα υλοποιηθεί την τριετία 2017-2019 σε τέσσερις στρατηγικές κατευθύνσεις.

Ο πρώτος άξονας των δράσεων αφορά στην προβολή και προώθηση της Ελλάδας και της τουριστικής επιχειρηματικότητας, μέσα από ένα δίκτυο δραστηριοτήτων που εναρμονίζονται με τα ψηφιακά εργαλεία στο διαδίκτυο. «Αξιοποιούμε όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες με τη χρήση μεικτών μέσων διαφήμισης για να επικοινωνήσουμε άμεσα, αποτελεσματικά και πολύ στοχευμένα την ιδιαίτερη τουριστική ταυτότητα της Ελλάδας.

Ενισχύουμε την παρουσία μας στις μεγαλύτερες παγκόσμιες ταξιδιωτικές πλατφόρμες και στα κοινωνικά δίκτυα (socialmedia) με το σχεδιασμό και την προώθηση στοχευμένων δράσεων προβολής, αλλά και τη συσχέτιση τους με το υπόλοιπο ψηφιακό δίκτυο για τον Τουρισμό», είπε χαρακτηριστικά.

Σε στάδιο σχεδιασμού βρίσκεται εξάλλου και η αναδιάρθρωση των κεντρικών ιστότοπων του υπουργείου και του ΕΟΤ, της πύληςvisitgreece.gr,με βάση τις πλέον πρόσφατες τεχνολογίες προσέγγισης και παρουσίασης για όλες τις κινητές και σταθερές συσκευές ή υπολογιστές.

Το ψηφιακό περιεχόμενο, ανέφερε η υπουργός επανασχεδιάζεται, ανανεώνεται και εμπλουτίζεται με πολυεπίπεδες διαδραστικές πληροφορίες κάθε είδους και μορφής, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο όλες τις απαραίτητες ανάγκες που αναπτύσσονται για την προώθηση του Ελληνικού τουρισμού στις ξένες αγορές.

Ο δεύτερος άξονας αφορά τη στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας, στην κατεύθυνση καθιέρωσης ψηφιακών υπηρεσιών προς τον πολίτη και τις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα επανασχεδιάζεται και εκσυγχρονίζεται το σύστημα του Μητρώου Τουριστικών επιχειρήσεων.

Προωθείτε η κωδικοποίηση της τουριστικής νομοθεσίας, η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης και λειτουργίας, η ψηφιοποίηση και διαχείριση εγγράφων, αλλά και με συγκεκριμένες ενέργειες προωθείται η ανάπτυξη νεοφυών ή υφιστάμενων τουριστικών επιχειρήσεων με ψηφιακές δράσεις μέσω προγράμματων του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Ο τρίτος άξονας περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ψηφιακού Υπερ-Δικτύου Τουρισμού, ως εργαλείου για τη συγκέντρωση όλων των δεδομένων που αφορούν τον ελληνικό τουρισμό, και που σήμερα βρίσκονται διάσπαρτα στο διαδίκτυο, σημείωσε η υπουργός.

Το σύστημα αυτό με τη λογική τουBigData θα δίνει τη δυνατότητα της συλλογής πολλαπλών δεδομένων που αφορούν τον Ελληνικό Τουρισμό από όλες τις πιθανές πηγές που είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό, χρησιμοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και καινοτομίες που υπάρχουν.

Την ίδια ώρα αναπτύσσεται οΔορυφόρος Λογαριασμός Τουρισμού, ώστε να αποτυπώνονται με σαφήνεια και εγκυρότητα τα πλήρη και ακριβή στοιχεία για τα τουριστικά μεγέθη της χώρα μας.

Τέλος η υπουργός αναφέρθηκε στο σχεδιασμό και την αναβάθμιση του συστήματος της δημόσιας τουριστικής εκπαίδευσης όπου το υπουργείο σκοπεύει να εισαγάγει και να καθιερώσει πρακτικές ψηφιακής εκπαίδευσης.

«Στόχος μας είναι να αλλάξει και να εκσυγχρονιστεί με βάση τα διεθνή πρότυπα η μορφή και η εμπειρία της εκπαίδευσης στις σχολές ΑΣΤΕΡ και ΑΣΤΕΚ και στα οκτώ ΙΕΚ Τουρισμού που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, δίνοντας τη δυνατότητα στους σπουδαστές να αποκτήσουν πλήρη εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες ως βασικό εργαλείο για την μετέπειτα σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας», είπε η κ. Κουντουρά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένωσαν τις δυνάμεις τους

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησαν κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω των ιδρυμάτων τους, για την αντιμετώπιση της «τοξικότητας» στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024