Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκάμπριελ: Η εμμονή στη λιτότητα μπορεί να προκαλέσει μείζονα πολιτική ζημιά

Γκάμπριελ: Η εμμονή στη λιτότητα μπορεί να προκαλέσει μείζονα πολιτική ζημιά

Η επιμονή σε άκαμπτους δημοσιονομικούς κανόνες στην ΕΕ μπορεί να προκαλέσει μείζονα πολιτική ζημιά, δήλωσε ο Ζ.Γκάμπριελ, υιοθετώντας έτσι μια θέση για τη δημοσιονομική πολιτική που είναι αντίθετη από εκείνη του Β.Σόιμπλε. «Πρέπει κανείς μερικές φορές να θέτει το ερώτημα: 'Άραγε η πολιτική ζημιά που προκαλούμε αξίζει αυτό που επιδιώκουμε με όρους πολιτικής λιτότητας;» είπε, προτείνοντας η Κομισιόν να δείξει ευελιξία στα ελλείμματα για ορισμένα κράτη-μέλη.

Η επιμονή σε άκαμπτους δημοσιονομικούς κανόνες στην ΕΕ μπορεί να προκαλέσει μείζονα πολιτική ζημιά, δήλωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανιας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, υιοθετώντας έτσι μια θέση για τη δημοσιονομική πολιτική που είναι αντίθετη από εκείνη του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Πρέπει κανείς μερικές φορές να θέτει το ερώτημα: ‘Άραγε η πολιτική ζημιά που προκαλούμε αξίζει αυτό που επιδιώκουμε με όρους πολιτικής λιτότητας», δήλωσε ο Γκάμπριελ στη διάρκεια εκδήλωσης στο Βερολίνο.

Ο αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, εταίρων στον κυβερνητικό συνασπισμό με τους συντηρητικούς της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να επιτρέψει κάποια ευελιξία στο δημοσιονομικό έλλειμμα για ορισμένα κράτη-μέλη με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Οι Σοσιαλδημοκράτες υποστηρίζουν δημοσιονομικά μέτρα στήριξης της οικονομίας ως μέσο για να τονωθεί η ανάπτυξη και να καταπολεμηθεί η υψηλή ανεργία σε ορισμένα κράτη-μέλη της ΕΕ, μια πολιτική στην οποία αντιτίθεται ο Σόιμπλε, ο οποίος έχει απορρίψει την έκκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για δημοσιονομικά μέτρα στήριξης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024