Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιαργκόβας: Απαιτήσεις για πλεονάσματα άνω του 2% εγκλωβίζουν στην ύφεση

Λιαργκόβας: Απαιτήσεις για πλεονάσματα άνω του 2% εγκλωβίζουν στην ύφεση

Στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα πάνω από 2% δεν είναι εφικτοί και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να κρατούν την χώρα δέσμια σε ύφεση, τόνισε ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, προσθέτοντας ότι τέτοιες απαιτήσεις είναι καταστροφικές ακόμη και για τους δανειστές. Εκτίμησε ότι απαιτούνται αλλαγές στο μείγμα πολιτικής, τονίζοντας ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο ανέφερε ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, μιλώντας στο Συνέδριο με θέμα: «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας» που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Ο κ. Λιαργκόβας επισήμανε ότι στόχοι για πλεονάσματα πάνω από 2% δεν είναι εφικτοί και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να κρατούν την χώρα δέσμια σε ύφεση. Τέτοιες απαιτήσεις είναι καταστροφικές ακόμη και για τους δανειστές μας είπε, εκτιμώντας ότι απαιτούνται αλλαγές στο μείγμα πολιτικής.

Ο γενικός διευθυντής το ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας επισήμανε ότι οριστική ρύθμιση του χρέους στην παρούσα χρονική περίοδο δεν είναι εφικτή λόγω περιορισμών που υπάρχουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και ζητήματος του επιπέδου της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και οικονομικής πολιτικής.

Η δρομολόγηση όμως μιας πορείας ρύθμισης του ελληνικού χρέους που θα σηματοδοτήσει ότι η Ελλάδα είναι άρρηκτα δεμένη στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι είναι εφικτή και θετική επισήμανε ο κ. Βέττας.

Έδωσε, επίσης, έμφαση στις ξένες επενδύσεις που απαιτούνται για να εξέλθει η οικονομία από την κρίση προσδιορίζοντας σε 10 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024