Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
FT: Ο κόσμος της Γουολ Στριτ στο οικονομικό επιτελείο του Τραμπ

FT: Ο κόσμος της Γουολ Στριτ στο οικονομικό επιτελείο του Τραμπ

Αν και στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του έκανε συχνά επιθέσεις κατά της Wall Street και μεγάλων επιχειρήσεων, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό οικονομικές και επιχειρηματικές προσωπικότητες, καθώς ετοιμάζεται να συγκροτήσει την ομάδα του στον Λευκό Oίκο.

Αν και στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του έκανε συχνά επιθέσεις κατά της Wall Street και μεγάλων επιχειρήσεων, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό οικονομικές και επιχειρηματικές προσωπικότητες, καθώς ετοιμάζεται να συγκροτήσει την ομάδα του στον Λευκό Οίκο, αναφέρουν οι Financial Times.

Μεταξύ αυτών που προαλείφονται για κορυφαίες οικονομικές θέσεις είναι ο Στιβ Μνουσίν, πρώην ανώτατο στέλεχος της Goldman Sachs, που αναφέρεται συχνά ως πιθανός υπουργός Οικονομικών, και ο Γουίλμπουρ Ρος, επενδυτής προβληματικών περιουσιακών στοιχείων.

Ο συντηρητικός αρθρογράφος, Λόρενς Κάντλοου, πρώην αξιωματούχος στον Λευκό Οίκο επί Ρέιγκαν που είχε εργασθεί ως επικεφαλής οικονομολόγος στη Bear Stearns, είναι ένα άλλο μέλος της προεκλογικής ομάδας του Τραμπ, όπως και ο Στιβ Μουρ, οικονομολόγος στο συντηρητικό ίδρυμα Heritage που βοήθησε τον Τραμπ στη διαμόρφωση των φορολογικών του σχεδίων.

Ο Τραμπ έχει χαιρετίσει τις διασυνδέσεις του με την Wall Street, παρά την εκστρατεία του κατά της επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ της χώρας.

«Γνωρίζω τους πιο έξυπνους τύπους της Wall Street. Γνωρίζω τους καλύτερους διαπραγματευτές μας. Γνωρίζω τους υπερεκτιμημένους τύπους, τους υποεκτιμημένους τύπους, τους τύπους που κανείς δεν έχει ακούσει ποτέ ότι είναι εξαιρετικοί, ότι είναι μεγάλοι», είχε δηλώσει σε ομιλία που έκανε τον Ιούνιο, προσθέτοντας:

«Θα χρησιμοποιήσουμε τους ανθρώπους αυτούς. Πρόσωπα όπως τον (πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της General Electric) Τζακ Ουέλς. Μου αρέσουν άνθρωποι όπως ο Χένρι Κράβις (συνιδρυτής της εταιρείας μετοχικών συμμετοχών KKR). Θα ήθελα να φέρω τον φίλο μου (εκατομμυριούχο επενδυτή) Καρλ Ίκαν. Εννοώ ότι έχουμε ανθρώπους που είναι σπουδαίοι.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024