Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μικρή πρόοδος στη διαπραγμάτευση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Μικρή πρόοδος στη διαπραγμάτευση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Βήματα προόδου σημειώθηκαν στη συνάντηση Σταθάκη-Τσακαλώτου με το κουαρτέτο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Όπως είπε ο Γ.Σταθάκης η συμφωνία επί της αρχής παραμένει, ωστόσο ακόμη υπάρχουν εκκρεμότητες ως προς το ποιες εταιρείες θα εντάσσονται. Μίλησε μάλιστα για διαχωρισμό σε τρεις κατηγορίες βάσει τζίρου, ενώ ανοιχτό παραμένει και το ποιοι φόροι και πώς θα κουρεύονται. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο και εντός 10-12 ημερών θα υπάρξει ανταλλαγή email.

Βήματα προόδου σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης, κατά τη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Σταθάκη και του υπουργού Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτου με τους επικεφαλής των θεσμών ως προς το θέμα του εξωδικαστικού μηχανισμού διευθέτησης των οφειλών υπερχρεωμένων εταιρειών και ελεύθερων επαγγελματιών.

Η συμφωνία επί της αρχής με τους θεσμούς για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό παραμένει, ωστόσο ακόμη υπάρχουν εκκρεμότητες ως προς το μέγεθος των εταιριών που θα εντάσσονται στο μηχανισμό, είπε ο Γ.Σταθάκης μετά τη συνάντηση με το κουαρτέτο. Μίλησε μάλιστα για κατηγοριοποίηση σε τρεις κατηγορίες βάσει τζίρου, ενώ ανοιχτό παραμένει και ποιοι φόροι και πώς θα κουρεύονται.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο και εντός 10-12 ημερών θα υπάρξει ανταλλαγή email σε ανώτατο επίπεδο, με τις νέες προτάσεις.

«Συμφωνήσαμε στις αρχές και στον τρόπο λειτουργίας του μηχανισμού, ωστόσο απομένουν ακόμη 3-4 περιοχές στις οποίες χρειάζεται τεχνική δουλειά» είπε ο Γ.Σταθάκης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Όπως είπε ο υπουργός, μεταξύ των θεμάτων που παραμένουν σε εκκρεμότητα είναι το μέγεθος των εταιριών που θα εντάσσονται στο μηχανισμό. Συμπλήρωσε πάντως πως θα υπάρχει κατηγοριοποίηση, ανάλογα με τον κύκλο εργασιών τους. Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, είπε πως υπάρχουν 3 επίπεδα τζίρου που θα λαμβάνονται ως κριτήριο ένταξης στη ρύθμιση.

Μεταξύ των θεμάτων που μένουν προς ρύθμιση είναι και το ποιοι φόροι και πώς θα «κουρεύονται», ενώ σε κάθε περίπτωση θα εξαιρείται ο ΦΠΑ, πρόσθεσε.

Επιπλέον, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη το πώς θα γίνεται η υπαγωγή των μικρών εταιρειών, ενώ τόνισε ότι εξετάζεται να υπάρχει ένα αποκεντρωμένο, αλλά αυτοματοποιημένο σύστημα υποδοχής των αιτήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, για όλες τις εταιρίες, ανεξαρτήτως μεγέθους, θα προβλέπεται και φυσική παρουσία, δηλαδή παρέμβαση του δικαστικού διαμεσολαβητή.

Ερωτηθείς για το πότε θα αναστέλλονται τα αναγκαστικά μέτρα κατά των υπερχρεωμένων εταιρειών, διευκρίνισε ότι η παύση αυτή θα ενεργοποιείται από τη στιγμή που κατατίθεται η αίτηση και έως ότου αυτή γίνει αποδεκτή και στη συνέχεια, μέχρι να υπάρξει δικαστική επικύρωση.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, από την ώρα που θα γίνει δεκτή η νόμιμη αίτηση, μέχρι να συμφωνήσουν το 60% των πιστωτών και όσο διαρκεί η διαπραγμάτευση, αναστέλλονται οι κατασχέσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024