Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χρηματοδότηση του Ταμείου Παρακαταθηκών για Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Χρηματοδότηση του Ταμείου Παρακαταθηκών για Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Στην υπογραφή σύμβασης για τη δημιουργία καταπιστευτικού λογαριασμού προχώρησε ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, με τους εκπροσώπους των 17 από τους 51 Δήμους - Θύλακες Μακροχρόνιας Ανεργίας, μέσω του οποίου θα επιχορηγούνται οι ΟΤΑ για την εκτέλεση των έργων που θα υλοποιήσουν στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Στην υπογραφή σύμβασης για τη δημιουργία καταπιστευτικού λογαριασμού προχώρησε ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, με τους εκπροσώπους των 17 από τους 51 Δήμους – Θύλακες Μακροχρόνιας Ανεργίας, μέσω του οποίου θα επιχορηγούνται οι ΟΤΑ για την εκτέλεση των έργων που θα υλοποιήσουν στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική υπηρεσία του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, παραβρέθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, ως αρμόδια υπουργός του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», η οποία δήλωσε ότι «από την αρχή που ξεκινήσαμε τον καινούργιο σχεδιασμό για την κοινωφελή εργασία, συνεργάστηκα με τους Δήμους ώστε να μπορέσουν να καταγράψουν συγκεκριμένα έργα που θα υλοποιήσουν».

«Οι Δήμοι μέσω αυτής της συνεργασίας καταγράφουν τα έργα μικρών υποδομών που θέλουν να βελτιώσουν. Με τον πρόεδρο του Ταμείου είχαμε πάρα πολύ καλή συνεργασία, με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων να πρωτοστατεί στην υποστήριξη των Δήμων. Με αυτή τη συνεργασία δίνεται το 5% του συνολικού εργατικού κόστους για την υποστήριξη των Δήμων» ανέφερε η κα Αντωνοπούλου.

Κάποια από τα έργα αυτά, όπως τόνισε η υπουργός, είναι περιβαλλοντικά έργα, επισκευές σχολείων και δημόσιων χώρων, μικροί πεζόδρομοι, χώροι άθλησης.

Ο πρόεδρος του Ταμείου, Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, από τη μεριά του δήλωσε ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι πάρα πολύ σημαντική, καθώς «σε αυτό το Πρόγραμμα θα απασχοληθούν περίπου 20.000 μακροχρόνια άνεργοι σε συγκεκριμένα έργα των ΟΤΑ. Με αυτό τον τρόπο βοηθάει το Ταμείο τις τοπικές κοινωνίες για να ενισχυθεί η απασχόληση αλλά και να γίνουν έργα, έστω μικρής εμβέλειας, με τα οφέλη από το κόστος τους να καταλήγει επί της ουσίας στις τοπικές κοινωνίες».

Η συνολική δαπάνη είναι 7,5 εκ. ευρώ και τα χρήματα θα πιστώνονται κατευθείαν στους προμηθευτές. Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μπαλάφας, που έδωσε το παρών στην εκδήλωση δήλωσε ότι μέσα από αυτή τη συμφωνία θα υπάρχει διπλό όφελος. Πρώτον, με τη μερική αντιμετώπιση της ανεργίας και δεύτερον, με την προώθηση κάποιων χρήσιμων έργων, ενώ αναφέρθηκε και στην αγαστή συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.

Τέλος, ο δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκης, δήλωσε ότι «μέσα από αυτή τη διαδικασία ανακουφίζονται οι Δήμοι και δίνονται διέξοδοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επίσης, μειώνεται σε κάποιο βαθμό η ανεργία, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα να φτιαχτούν οι υποδομές και να συντηρηθούν, που εδώ και πολλά χρόνια ήταν απαξιωμένες».

Την ερχόμενη Τετάρτη 2 Νοεμβρίου θα ακολουθήσει η υπογραφή αντίστοιχης σύμβασης του Ταμείου με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων με τους εκπροσώπους των υπόλοιπων 34 Δήμων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024