Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βέλγιο: Δεν μπορούμε να υπογράψουμε την CETA

Βέλγιο: Δεν μπορούμε να υπογράψουμε την CETA

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα του δεν μπορεί να υπογράψει την εμπορική συμφωνία ΕΕ - Καναδά, έπειτα από τις αντιρρήσεις της Βαλονίας. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ είχε δώσει προθεσμία μέχρι «αργά τη Δευτέρα» στον Σαρλ Μισέλ να απαντήσει εάν είναι σε θέση να υπογράψει την CETA.

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα του δεν μπορεί να υπογράψει την εμπορική συμφωνία ΕΕ – Καναδά, έπειτα από τις αντιρρήσεις της Βαλονίας.

«Είπα επισήμως στον Τουσκ ότι δεν έχουμε συμφωνία» είπε ο Σαρλ Μισέλ μετά από συνάντηση με τοπικούς αξιωματούχους.

Ο βέλγος πρωθυπουργός είπε ότι είναι ακόμα ανοιχτός σε διάλογο με τη Βαλονία και τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς εάν η CETA θεωρείται «νεκρή».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του περιφερειακού Κοινοβουλίου της Βαλονίας Αντρέ Αντουάν είχε απορρίψει το τελεσίγραφο για το βράδυ της Δευτέρας λέγοντας πως «δεν μπορεί να τηρηθεί».

Ο ίδιος έδωσε ως πιθανό ορίζοντα το τέλος του χρόνου, και είπε -σχετικά με την απειλή ακύρωσης της Συνόδου με τον Καναδά- πως «πτήσεις Καναδάς-Βρυξέλλες θα υπάρχουν και στο μέλλον».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ είχε δώσει την Κυριακή προθεσμία μέχρι «αργά τη Δευτέρα» στον βέλγο πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ να απαντήσει εάν είναι σε θέση να υπογράψει την CETA.

Έπειτα από την ανακοίνωση του βέλγου πρωθυπουργού, ο Ντόναλντ Τουσκ εξέφρασε την άποψη ότι η προγραμματισμένη για την ερχόμενη Πέμπτη Σύνοδος ΕΕ-Καναδά για την υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας CETA είναι ακόμη «εφικτή».

«Από κοινού με τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό εκτιμούμε πως η Σύνοδος της Πέμπτης είναι ακόμη εφικτή. Καλούμε όλες τις πλευρές να βρουν μια λύση. Υπάρχει ακόμα χρόνος» γράφει σε μήνυμά του στο Twitter.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024