Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα εργασιακά στο επίκεντρο των επαφών της κυβέρνησης με τους δανειστές

Τα εργασιακά στο επίκεντρο των επαφών της κυβέρνησης με τους δανειστές

Ξεκίνησαν οι επαφές του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστων με θέμα τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, εμφανίστηκε κατηγορηματικός, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να ξανανοίξει η συζήτηση για το Ασφαλιστικό.

Ξεκίνησαν οι επαφές του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστων με θέμα τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Στην ατζέντα της ημέρας βρίσκονται επίσης, το θέμα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό διακανονισμό για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και ζητήματα του φορολογικού καθεστώτος, όπως τα νομοσχέδια για το «πλαστικό χρήμα» και την εθελοντική αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων

  • 11:00- 12:00. Επισκόπηση (Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης, Γιώργος Χουλιαράκης).
  • 12:00- 13:00. Επιχειρηματικό περιβάλλον (Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης).
  • 14:00- 15:30. Εξωδικαστικός διακανονισμός (Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης, Γιώργος Πιτσιλής, και εκπρόσωποι της Τραπέζης της Ελλάδος και του ΤΧΣ).
  • 15:30-17:00. Φορολογικά (Ευκλείδης Τσακαλώτος, Τρύφων Αλεξιάδης, Γιώργος Πιτσιλής).
  • 17:30- 19:00. Αγορά εργασίας (Γιώργος Κατρούγκαλος).

Η πορεία των επαφών

Η πρόοδος που έχει σημειωθεί συζητήθηκε κατά την πρώτη συνάντηση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών, ενώ παράλληλα επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της β’ αξιολόγησης εντός του προκαθορισμένου χρόνου.

Αυτό ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης, που είχε ως αντικείμενο την επισκόπηση των βασικών πεδίων της δεύτερης αξιολόγησης και στην οποία από ελληνικής πλευράς μετείχαν οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Σημειώνεται ότι ο πρώτος κύκλος των συναντήσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου και οι επικεφαλής των κλιμακίων θα επανέλθουν μετά από το Eurogroup της 7ης Νοεμβρίου.

Στο τέλος Νοεμβρίου θα συνέλθει το Euro Working Group και η κυβέρνηση επιζητεί να έχουν κλείσει έως τότε όλα τα θέματα της β’ αξιολόγησης, ώστε μετά από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου να αρχίσει η συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους και τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, ορίζοντας για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης συζήτησης είναι τα Χριστούγεννα.

«Δεν ανοίγει το Ασφαλιστικό»

    Ο υπουργός Εργασίας εμφανίστηκε κατηγορηματικός, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να ξανανοίξει η συζήτηση για το Ασφαλιστικό.

    Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρει ακόμη πως ότι δεν υπάρχουν νέες μειώσεις στις συντάξεις, κάνοντας λόγο για «δηλητηριώδες κλίμα γενικευμένης παραπληροφόρησης».

    Όπως σημειώνει, υπήρχε μια αναπροσαρμογή στις επικουρικές τον Ιούλιο, «που δυστυχώς δεν μπόρεσε να γίνει σε ένα μήνα και σε κάθε ταμείο, η ίδια αναπροσαρμογή σε διαφορετική όμως κατηγορία συνταξιούχων, σε διαφορετικό πληθυσμό λαμβάνει χώρα».

    «Αυτό εκμεταλλεύονται όσοι θέλουν να συσκοτίσουν και να δημιουργήσουν ένα κλίμα φόβου» αναφέρει.

    Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

    Sports in

    «Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

    Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024