Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προσφορά 47 δισ. δολ. από British American Tobacco για εξαγορά της Reynolds

Προσφορά 47 δισ. δολ. από British American Tobacco για εξαγορά της Reynolds

Η British American Tobacco υπέβαλε προσφορά 47 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της εταιρίας Reynolds American Inc, μία συμφωνία που -αν κλείσει- θα δημιουργήσει τον μεγαλύτερο κολοσσό που έχει υπάρξει στην ιστορία της καπνοβιομηχανίας. Ωστόσο, η Reynolds δεν έχει απαντήσει ακόμα στην πρόταση, τη στιγμή που η Επιτροπή Ανταγωνισμού των ΗΠΑ επιδιώκει να αποσαφηνίσει τους όρους μιας τέτοιας εξαγοράς.

Η British American Tobacco υπέβαλε προσφορά 47 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της εταιρίας Reynolds American Inc, μία συμφωνία που -αν κλείσει- θα ενώσει τις εταιρίες τσιγάρων Newport, Kent και Pall Mall, και θα δημιουργήσει τον μεγαλύτερο κολοσσό που έχει υπάρξει στην ιστορία της καπνοβιομηχανίας.

Η εξαγορά, σημειώνει το Reuters, θα ανεβάσει την BAT στην πρώτη θέση, σε μια αγορά κλειδί για τις ΗΠΑ, ενώ θα ενσωματωθούν σε αυτήν μάρκες, όπως η Camel, που διατίθεται στις χώρες της Ρωσίας και της Τουρκίας, όπου η ζήτηση των τσιγάρων εξακολουθεί να αυξάνεται.

Ο όμιλος που ήδη κατέχει το 42% της Reynolds είπε ότι προσδιόρισε την τιμή των μετοχών της εταιρίας στα 56,50 δολάρια, από τα οποία τα 24,13 δολάρια θα δοθούν σε ρευστό και τα 32,37 δολάρια σε μετοχές της BAT, τιμή που αντιπροσωπεύει τη διαφορά υπέρ το άρτιο (premium) της Reynolds, κατά το κλείσιμο της τιμής της μετοχής της την Πέμπτη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BAT Nicandro Durante είπε πως η συγκεκριμένη συμφωνία θα δημιουργήσει μια εταιρία ηγέτη στην αγορά των ΗΠΑ και την μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία στον κόσμο βάσει κύκλου εργασιών και λειτουργικών κερδών.

Ωστόσο, συμπληρώνει το Reuters, η Reynolds, που έχει την έδρα της στο Winston-Salem στην Βόρεια Καρολίνα, δεν έχει απαντήσει ακόμα στην πρόταση, τη στιγμή που η Επιτροπή Ανταγωνισμού των ΗΠΑ επιδιώκει να αποσαφηνίσει τους όρους μιας τέτοιας εξαγοράς.

Μετά και την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ, οι μετοχές της BAT εκτοξεύθηκαν, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι η πτώση της στερλίνας θα δώσει ώθηση στα κέρδη εκείνων των εταιριών που τα έσοδά τους προέρχονται εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα ποσοστά καπνίσματος στις ΗΠΑ και σε άλλες αγορές της Δύσης υποχωρούν, καθώς αυξάνεται η ευαισθησία σε θέματα υγείας, οι προσπάθειες ρύθμισης της αγοράς και η φορολόγηση στα τσιγάρα, με τις μεγάλες καπνοβιομηχανίες να επενδύουν στα ηλεκτρονικά τσιγάρα και σε προϊόντα ατμού, για να διαφοροποιηθούν.

Η μετοχή της BAT, η οποία έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 54,35 στερλινών τον Ιούλιο, κατέγραφε κέρδη 2,3% στις 49,34 στερλίνες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024