Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ντράγκι: Πρώτα ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους και μετά QE

Ντράγκι: Πρώτα ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους και μετά QE

«Οι συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους συνεχίζονται. Έχουμε εκφράσει ανησυχίες και πρέπει να ληφθούν μέτρα», τόνισε ο Μ.Ντράγκι. Ξεκαθάρισε δε ότι «όταν έρθει η ώρα θα συζητήσουμε με ανεξάρτητο τρόπο το θέμα της βιωσιμότητάς του» καθιστώντας σαφές ότι η αξιολόγηση του χρέους είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη για την εξέταση της συμμετοχής της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

«Οι συζητήσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους συνεχίζονται. Έχουμε εκφράσει ανησυχίες και πρέπει να ληφθούν μέτρα», τόνισε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ξεκαθάρισε δε ότι «όταν έρθει η ώρα θα εξετάσουμε με ανεξάρτητο τρόπο το θέμα της βιωσιμότητάς του» καθιστώντας σαφές ότι η αξιολόγηση του χρέους είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη για την εξέταση της συμμετοχής της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Όπως εξήγησε ο Ντράγκι όταν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος, το ΔΣ της ΕΚΤ λειτουργώντας ανεξάρτητα θα αξιολογήσει τη βιωσιμότητά του, συμπληρώνοντας πως έως τότε είναι πρώιμο να γίνονται εικασίες και να υφαίνονται σενάρια. Στο πλαίσιο αυτό πρόωρη χαρακτήρισε και τη συζήτηση για αγορές ελληνικών ομολόγων στο πλαίσιο του QE.

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς να μιλάμε για την συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (Q.E)» ανέφερε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024