Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δραγασάκης: Η κυβέρνηση διεκδικεί αδιάκοπα τη ρύθμιση του χρέους

Δραγασάκης: Η κυβέρνηση διεκδικεί αδιάκοπα τη ρύθμιση του χρέους

«Η ρύθμιση του χρέους είναι συνθήκη σταθερότητας για τη χώρα, οπότε προκαλούν εντύπωση όσοι επιχειρηματολογούν για το αντίθετο. Η κυβέρνηση διεκδικεί αδιάκοπα τη ρύθμιση του χρέους, όπως άλλωστε ορίζει και η ίδια η συμφωνία. Όσοι εναντιώνονται είναι μειοψηφία» τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΕΤΕ, προσθέτοντας πως η διαδικασία της ρύθμισης είναι «κλειδί» για ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, έξοδο στις αγορές και στόχους πλεονασμάτων μετά το 2018.

«Η ρύθμιση του χρέους είναι συνθήκη σταθερότητας για τη χώρα, οπότε προκαλούν εντύπωση όσοι επιχειρηματολογούν για το αντίθετο. Η κυβέρνηση διεκδικεί αδιάκοπα τη ρύθμιση του χρέους, όπως άλλωστε ορίζει και η ίδια η συμφωνία. Όσοι εναντιώνονται είναι μειοψηφία» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, από το βήμα του 15ου Συνεδρίου του ΣΕΤΕ, προσθέτοντας πως η διαδικασία της ρύθμισης είναι «κλειδί» για ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, έξοδο στις αγορές και στόχους πλεονασμάτων μετά το 2018.

Αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια, ο κ. Δραγασάκης επισήμανε «ότι η επίλυση του ζητήματος των επιχειρηματικών κόκκινων δανείων με αναπτυξιακά κριτήρια θα δώσει μεγάλη ώθηση στην παραγωγική οικονομία, ενώ συμπλήρωσε ότι για την κυβέρνηση, η ανάδειξη του νέου παραγωγικού υποδείγματος είναι προτεραιότητα στο εγχείρημα της εξόδου από την κρίση».

«Το στρεβλό παραγωγικό υπόδειγμα των προηγούμενων δεκαετιών ήταν όχι μόνο μέρος αλλά υπόβαθρο της κρίσης», επισήμανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι από την κρατικοδίαιτη, με χρέη «μέσα» και καταθέσεις «έξω», δραστηριότητα πρέπει να μεταβούμε στην κοινωνικά υπεύθυνη/βιώσιμη επιχειρηματικότητα.

«Κράτος Δικαίου, θεσμοί που εμπιστεύονται οι πολίτες και κοινωνία όρθια είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη λειτουργία της αγοράς», συμπλήρωσε.

Σημείωσε, επίσης, ότι προτεραιότητα είναι η μείωση του φορολογικού βάρους, αλλά και η δίκαιη και αναλογική κατανομή του. «»Κλειδί» η πάταξη της φοροδιαφυγής», είπε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γιάννης Δραγασάκης ανέφερε πως «η διάζευξη «μικρό ή μεγάλο κράτος» είναι ψευδεπίγραφη», κάνοντας λόγο για «νέο μοντέλο συνεργασίας Δημοσίου, ιδιωτών και κοινωνίας των πολιτών».

Αναφερόμενος στον τουρισμό, ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι «ο τουρισμός στήριξε και στηρίζει την ελληνική οικονομία δείχνοντας ότι είναι εδραιωμένος σε γερές βασεις».

Στόχος για τον τουρισμό είναι η διαμόρφωση νέας συνεκτικής στρατηγικής για τον κλάδο με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως ο τουρισμός μπορεί να είναι μοχλός ανάταξης της ευρύτερης οικονομίας ως πυρήνας παραγωγικών συμπλεγμάτων και παραγωγικών διασυνδέσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024