Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mε κοινές υπουργικές αποφάσεις η συμφωνία για το 5% του ΟΤΕ

Mε κοινές υπουργικές αποφάσεις η συμφωνία για το 5% του ΟΤΕ

Με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και ερήμην της Βουλής θα χτιστεί η νέα συμφωνία μετόχων του ΟΤΕ ανάμεσα στο Δημόσιο και στους Γερμανούς της Deutsche Telekom. Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.

Με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και ερήμην της Βουλής θα χτιστεί η νέα συμφωνία μετόχων του ΟΤΕ ανάμεσα στο Δημόσιο και στους Γερμανούς της Deutsche Telekom.

Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για τη μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ του 5% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, που εξακολουθούσε να κατέχει το Δημόσιο.

Επίσης, με τη συγκεκριμένη τροπολογία νομοθετείται η δυνατότητα τροποποίησης της συμφωνίας μετόχων μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telekom, που είχε κυρωθεί με νόμο το 2008.

Σύμφωνα με τα Νέα της Τρίτης, όπως προκύπτει από την τροπολογία, μεταβάλλεται το άρθρο 21 της προηγούμενης συμφωνίας και πλέον προβλέπεται ρητά ότι «καμία τροποποίηση, διαφοροποίηση ή παραίτηση από την παρούσα συμφωνία μετόχων δεν θα απαιτεί στο εξής να κυρώνεται με νόμο από τη Βουλή, αλλά θα αποφασίζεται από τις δύο πλευρές».

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται, «θα τεθούν νέοι όροι για την ισχύ τής προς κύρωση συμφωνίας», ενώ θα προβλεφθούν και «οι συνέπειες από τη μη εκπλήρωσή τους εντός της αναφερόμενης προθεσμίας που είναι η 30ή Οκτωβρίου 2016».

Η τροπολογία υπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομίας και Υποδομών Γιώργο Σταθάκη και Χρήστο Σπίρτζη, ενώ αποτελεί προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, που έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, κάνουν λόγο για επικίνδυνη «απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων και ειδικά αυτού της αρνησικυρίας με την πώληση του 5%».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024