Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα εργασιακά στο επίκεντρο της β' αξιολόγησης

Τα εργασιακά στο επίκεντρο της β’ αξιολόγησης

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, προετοιμάζονται να καθίσουν κυβέρνηση και δανειστές. Σήμερα, Δευτέρα, πιάνουν δουλειά τα τεχνικά κλιμάκια και ότι ώς τα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα και οι επικεφαλής Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν), Φραντσέσκο Τρούντι (ΕΚΤ), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) και Νίκολα Τζιαμαρόλι (ESM).

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, προετοιμάζονται να καθίσουν κυβέρνηση και δανειστές.

Σήμερα, Δευτέρα, πιάνουν δουλειά τα τεχνικά κλιμάκια και ότι ώς τα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα και οι επικεφαλής Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν), Φραντσέσκο Τρούντι (ΕΚΤ), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) και Νίκολα Τζιαμαρόλι (ESM).

Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η δεύτερη αξιολόγηση να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως το τέλος Νοεμβρίου, ώστε ο υπουργός Οικονομικών να θέσει το θέμα του χρέους στην τελευταία, για το 2016, προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου.

Στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων περιλαμβάνονται οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, τα δημοσιονομικά μεγέθη (νέος προϋπολογισμός, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2016- 2020 και πρωτογενή πλεονάσματα), οι αποκρατικοποιήσεις (μεταφορά ΔΕΚΟ στο υπερταμείο που πρέπει να συσταθεί πλήρως, περιφερειακά αεροδρόμια και λιμάνια κ.ά.), η βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος (άνοιγμα του επαγγέλματος των μηχανικών, αδειοδοτήσεις κ.λπ.), οι διοικήσεις τραπεζών και ΤΧΣ, η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τους εξωδικαστικούς συμβιβασμούς για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, ο νόμος για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων κ.ά.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι το απόγευμα αναμένεται να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία έναρξης των συνομιλιών με τους επικεφαλής, οι οποίες, σε πρώτη φάση, θα διαρκέσουν περίπου10 ημέρες,καθώς, στις αρχές Νοεμβρίου είναι η εβδομάδα των φθινοπωρινών διακοπών στην Ευρώπη.

Η ελληνική πλευρά θα προσέλθει στη διαπραγμάτευση με έναν «άσσο στο μανίκι της»:τοπόρισμα της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για την αγορά εργασίας. Με τις προτάσεις της επιτροπής, που η κυβέρνηση θεωρεί πως συντάσσονται με τις ελληνικές θέσεις, θα επιδιωχθεί ηεπαναφορά ισχύος τωνσυλλογικών συμβάσεων, ώστε να «ξεπαγώσουν» οιμισθοί του ιδιωτικού τομέα και να δοθεί μια ανάσα στους εργαζόμενους. Το ζήτημα τωνομαδικών απολύσεωνπαραπέμπεται για το μέλλον, εν αναμονή τηςαπόφασης του Ευρωπαικού Δικαστηρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024