Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Την απομάκρυνση Στουρνάρα ζητά ο Γιάνης Βαρουφάκης

Την απομάκρυνση Στουρνάρα ζητά ο Γιάνης Βαρουφάκης

Νέα παρέμβαση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ.Βαρουφάκη, αυτή τη φορά για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ.Στουρνάρα, για τον οποίο λέει ότι πρέπει να απομακρυνθεί. «Εάν θέλει ας πάει και ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης» στην Εξεταστική Επιτροπή, απαντά η πλευρά Στουρνάρα.

Νέα παρέμβαση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ.Βαρουφάκη, αυτή τη φορά για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ.Στουρνάρνα, για τον οποίο λέει ότι πρέπει να απομακρυνθεί, δίνοντας τέσσερις λόγους. Ο κ. Βαρουφάκης δίνει απάντηση στα όσα είχε πει ο κεντρικός τραπεζίτης στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ.

Με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Βαρουφάκης κατηγορεί τον διοικητή της ΤτΕ για «επιστημονική ανεπάρκεια» και για «εμπρηστικές δηλώσεις».

«Δυστυχώς είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο συγκεκριμένος διοικητής πρέπει να απομακρυνθεί για τέσσερις λόγους με αιτιολογημένο αίτημα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης προς τον πρόεδρο της ΕΚΤ» τονίζει.

«Την εποχή που η κυβέρνηση διαπραγματευόταν με την ΕΚΤ και τους άλλους θεσμούς την αναδιοργάνωση δημόσιου χρέους που προαπαιτεί την παραδοχή ότι το κράτος είναι πτωχευμένο ο κ.Στουρνάρας εισηγήθηκε «να μην ακούει» τον υπουργό Οικονομικών!» λέει ο κ. Βαρουφάκης.

Όπως σημειώνει σε άλλο σημείο του άρθρου του, «δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο στην οποία δεν θα άρχιζε μαζική εκροή καταθέσεων μετά από τη δήλωση του κεντρικού της τραπεζίτη ότι «η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό» και αναφορά σε κίνδυνο «ανεπανόρθωτης βλάβης»».

Ο κ. Βαρουφάκης, επίσης, κάνει λόγο για «εποπτική ανεπάρκεια του κ. διοικητή», λέγοντας ότι αυτό το αποδεικνύουν «η ανεξέλεγκτη κατάσταση με την Τράπεζα Αττικής, η ασυδοσία στον δανεισμό κομμάτων και καναλιών και την απόλυτη ανυπαρξία πλάνου διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων που ακύρωσαν την τραπεζική πίστη».

Τέλος τον κατηγορεί και για επιστημονική ανεπάρκεια «η οποία συνυφαίνεται με εμπρηστικές δηλώσεις που στόχο έχουν την αυτοπροβολή του κ.διοικητή ως «σωτήρα» της χώρας, πχ ο ισχυρισμός του ότι η διαπραγμάτευση της περιόδου Ιανουαρίου-Ιουνίου κόστισε 86 δισ. ευρώ στον ελληνικό λαό. Πρόκειται για δημιουργική λογιστική που δεν συνάδει με την κρίσιμη θέση διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος» είπε.

Απάντηση της πλευράς Στουρνάρα

Συνεργάτης του Γιάννη Στουρνάρα ερωτηθείς από το Capital.gr, σχετικά με τα όσα αναφέρει σε άρθρο του ο Γ.Βαρουφάκης απάντησε: «Ο Γιάννης Στουρνάρας ό,τι είχε να πει το κατέθεσε και μάλιστα ενόρκως στην Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή. Εάν θέλει ας πάει και ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024