Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απόφαση για τη διαδικασία μεταφοράς υποθέσεων από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ

Απόφαση για τη διαδικασία μεταφοράς υποθέσεων από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ

Τη διαδικασία με την οποία θα μεταφερθούν στη ΓΓΔΕ φορολογικές υποθέσεις οι οποίες είχαν παραμείνει στο αρχείο του ΣΔΟΕ, προβλέπει απόφαση του γενικού γραμματέα Γιώργου Πιτσιλή. Βάσει αυτής προβλέπεται η συγκρότηση 18 επιτροπών παραλαβής των υποθέσεων ανά την Ελλάδα οι οποίες θα απασχολήσουν συνολικά 54 τελωνειακούς και εφοριακούς υπαλλήλους.

Τη διαδικασία με την οποία θα μεταφερθούν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων φορολογικές υποθέσεις οι οποίες είχαν παραμείνει στο αρχείο του ΣΔΟΕ μετά την ανακατανομή των αρμοδιοτήτων στους φορολογικούς ελέγχους προβλέπει απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.

Η απόφαση προβλέπει τη συγκρότηση 18 επιτροπών παραλαβής των υποθέσεων ανά την Ελλάδα οι οποίες θα απασχολήσουν συνολικά 54 τελωνειακούς και εφοριακούς υπαλλήλους.

Οι Επιτροπές παραλαβής θα πρέπει να συντάσσουν πρωτόκολλο παράδοσης παραλαβής για κάθε μία εξ αυτών των υποθέσεων, επιβεβαιώνοντας εκ νέου την αξιολόγησή τους (με βαθμό ενδιαφέροντος από το 1 έως το 4).

Ειδικότερα, η απόφαση ορίζει ότι κάθε Επιτροπή Παραλαβής της Γ.Γ.Δ.Ε. παραλαμβάνει το φυσικό αρχείο των υποθέσεων που τηρούνται, από αντίστοιχη Επιτροπή παράδοσης της Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε. Η κάθε υπόθεση παραλαμβάνεται συνοδευομένη, κατά περίπτωση, με το σύνολο των δεδομένων και στοιχείων (εντύπων και ηλεκτρονικών) που τη διαλαμβάνουν.

Για την παράδοση – παραλαβή κάθε υπόθεσης συντάσσεται σχετικό «Πρωτόκολλο Παράδοσης – Παραλαβής». Κατά τη διαδικασία παράδοσης – παραλαβής οι τελευταίοι υπεύθυνοι ελεγκτές που η οργανική τους θέση μεταφέρθηκε στη Γ.Γ.Δ.Ε., παρίστανται και συνδράμουν την Επιτροπή Παραλαβής στην παραλαβή των υποθέσεων που χειρίζονταν.

Ειδική διαδικασία προβλέπεται για την παραλαβή στοιχείων που έχουν αποθηκευτεί σε CD.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024