Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
WSJ: Δύσκολη η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη

WSJ: Δύσκολη η επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη

Τα οικονομικά στοιχεία δεν επιβεβαιώνουν την αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη, υποστηρίζει η WSJ. Ιδιαίτερα ανησυχητική η εικόνα από τις εξαγωγές.

Οι προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών δανειστών της χώρας για επιστροφή στην ανάπτυξη κινδυνεύουν να διαψευστούν από την οικονομική πραγματικότητα, υποστηρίζει άρθρο της WSJ.

Η συμφωνία διάσωσης ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές προβλέπει πως η ελληνική οικονομία θα καταγράψειυψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης από το τέλος του 2016και έπειτα. Η επίσημη πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2017 βρίσκεται στο 2,7%.

Αναλυτές ωστόσο υπολογίζουν ότι η ανάπτυξη θα κινηθεί στο 0,6%.

Η επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα προειδοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ότι το 2016 η οικονομία θα παραμείνει στάσιμη.

Ιδιαίτερηανησυχία προκαλούν οι εξαγωγές, οι οποίες βρίσκονται σε καθοδική τροχιά, υπό το βάρος των κεφαλαιακών ελέγχων, των φόρων και της έλλειψης πιστώσεων.

«Δεν υπάρχει πιθανότητα να δούμε μια ανάκαμψη αν δεν δούμε ορισμένες θαρραλέες πολιτικές αποφάσεις για την δημιουργία ενός πιο σταθερού επιχειρηματικού περιβάλλοντος» δήλωσε στη WSJ ο Δημήτρης Τσακονίτης, διευθυντής στην εταιρεία Grecian Magnesite.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα της αμερικάνικης εφημερίδας, τα ως τώρα στοιχεία δείχνουν μια ελάχιστη βελτίωση. Ηανεργίαοδηγείται χαμηλότερα, αλλά παραμένει κοντά στο 23%.

Οιλιανικές πωλήσειςκαι τα κέρδη από τον τουρισμό είναι απογοητευτικά. Ο αριθμός των «λουκέτων» σε επιχειρήσεις έφτασε στο πρώτο μισό του έτους στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών. Τα στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή είναι καλύτερα, αλλά οι οικονομολόγοι τονίζουν πως οι μετρήσεις για το οικονομικό κλίμα δεν επιτρέπουν μεγάλη αισιοδοξία για τους επόμενους μήνες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024