Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θετικά τα αποτελέσματα του ελληνο-καζαχικού επιχειρηματικού φόρουμ

Θετικά τα αποτελέσματα του ελληνο-καζαχικού επιχειρηματικού φόρουμ

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Καζακστάν υπέγραψαν οι υφυπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Δημήτρης Μάρδας και Ρομάν Βασιλένκο στο πλαίσιο της 3ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στην Αστάνα. Παράλληλα με τη Μεικτή Διυπουργική Επιτροπή, και για πρώτη φορά, πραγματοποιήθηκε στην Αστάνα ελληνικό - καζαχικό επιχειρηματικό forum, στο περιθώριο του οποίου υπεγράφησαν δύο συμφωνίες συνεργασίας.

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Καζακστάν υπέγραψαν οι υφυπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Δημήτρης Μάρδας και Ρομάν Βασιλένκο στο πλαίσιο της 3ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στην Αστάνα και οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν σήμερα, Τρίτη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, παράλληλα με τη Μεικτή Διυπουργική Επιτροπή, και για πρώτη φορά, πραγματοποιήθηκε στην Αστάνα ελληνικό – καζαχικό επιχειρηματικό forum, στο περιθώριο του οποίου υπεγράφησαν δύο συμφωνίες συνεργασίας, μεταξύ επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και των ιατρικών υπηρεσιών αποκατάστασης αντιστοίχως.

Στο forum συμμετείχαν συνολικά 15 ελληνικές επιχειρήσεις, προερχόμενες κυρίως από τους κλάδους των τροφίμων, των φαρμακευτικών προϊόντων, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των συμβουλευτικών υπηρεσιών, οι οποίες είχαν πληθώρα συναντήσεων με αντίστοιχες εταιρίες του Καζακστάν.

Στο περιθώριο της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής, ο Έλληνας υφυπουργός είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Καζακστάν, Ερλάν Ιντρίσοφ, κατά την οποία διαπιστώθηκε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων, ενώ συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσής τους και έγινε ανταλλαγή απόψεων για διάφορα ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Τέλος, ο κ. Μάρδας πραγματοποίησε ομιλία στο Πανεπιστήμιο της Αστάνα, παρουσία μελών της τοπικής ακαδημαϊκής κοινότητας και εκπροσώπων του διπλωματικού σώματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024