Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Επίθεση στη Moody's για υπονόμευση της οικονομίας της

Τουρκία: Επίθεση στη Moody’s για υπονόμευση της οικονομίας της

Ο βασικός εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης επιτέθηκε σήμερα, Δευτέρα, στον οίκο αξιολόγησης αξιόχρεου Moody's μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας στην κατηγορία των «σκουπιδιών» (junk), λέγοντας ότι η απόφαση ήταν πολιτική και ότι η Τουρκία αντιτίθεται σε «προδοτικές» απόπειρες υπονόμευσης της οικονομίας της.

Ο βασικός εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης επιτέθηκε σήμερα, Δευτέρα, στον οίκο αξιολόγησης αξιόχρεου Moody’s μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας στην κατηγορία των «σκουπιδιών» (junk), λέγοντας ότι η απόφαση ήταν πολιτική και ότι η Τουρκία αντιτίθεται σε «προδοτικές» απόπειρες υπονόμευσης της οικονομίας της.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, που είναι ο βασικός εκπρόσωπός της, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η οικονομική πολιτική της Τουρκίας παραμένει σε σωστό δρόμο.

Ο Κουρτουλμούς, που μίλησε σε δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, δήλωσε ότι η καλή διαχείριση της οικονομίας της Τουρκίας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου αντιστάθμισε τους κινδύνους και ότι οι μακροοικονομικοί δείκτες έκτοτε έχουν υπάρξει σταθεροί.

Ο Κουρτουλμούς πρόσθεσε ότι μετά την απόφαση του Moody’s παρατηρείται μικρή μόνο εκροή κεφαλαίων και ότι θεωρεί μακρινή την πιθανότητα επενδυτικών εκροών.

Ο οίκος Moody’s προχώρησε αργά την Παρασκευή στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Τουρκίας επικαλούμενος τις ανησυχίες για το κράτος δικαίου μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και τους κινδύνους για επιβράδυνση της οικονομίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024