Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φόβοι για τις δικαστικές περιπέτειες της Deutsche Bank βυθίζουν τη μετοχή της

Φόβοι για τις δικαστικές περιπέτειες της Deutsche Bank βυθίζουν τη μετοχή της

Στο ναδίρ έχει ρίξει τη μετοχή της Deutsche Bank η ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι με τη δικαστική «περιπέτειά» της με τις αμερικανικές Αρχές, οι οποίες την καλούν να καταβάλει πρόστιμο στην περιοχή των 12 δισ. ευρώ. Στις δυσκολίες για το ενδεχόμενο αύξησης μετοχικού κεφαλαίου προστέθηκαν αναφορές στα ΜΜΕ πως το Βερολίνο απορρίπτει κατηγορηματικά να χορηγήσει κρατική βοήθεια.

Στο ναδίρ έχει ρίξει τη μετοχή της Deutsche Bank η ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι με τη δικαστική «περιπέτειά» της με τις αμερικανικές Αρχές, οι οποίες την καλούν να καταβάλει πρόστιμο στην περιοχή των 12 δισ. ευρώ.

Στις δυσκολίες για το ενδεχόμενο αύξησης μετοχικού κεφαλαίου προστέθηκαν αναφορές στα ΜΜΕ πως το Βερολίνο απορρίπτει κατηγορηματικά να χορηγήσει κρατική βοήθεια.

H συγκυρία είναι κάθε άλλο ευνοϊκή για ΑΜΚ, καθώς, ενώ η τράπεζα βρίσκεται ήδη σε φάση αναδιάρθρωσης, πέρυσι κατέγραψε ζημίες 6,8 δισ. ευρώ και στο φετινό πρώτο εξάμηνο είχε καταγράψει σχετικά χαμηλά κέρδη 232 εκατ. ευρώ.

Η ίδια η διοίκηση έχει αναφέρει αρκετές φορές ότι «δεν βρίσκεται προς το παρόν στην ατζέντα» το ενδεχόμενο αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, τονίζοντας επίσης σε πρόσφατη ανακοίνωσή της πως σκοπεύει να «αντιμετωπίσει αυτόνομα τις προκλήσεις». Η τράπεζα φαίνεται ότι προσανατολίζεται σε συμβιβασμό με τις αμερικανικές Αρχές ώστε να μειώσει σημαντικά το ποσό που της ζητείται.

Το καθοδικό σπιράλ στη μετοχή της Δευτέρα, η οποία έπεσε στα 10,68 ευρώ (χαμηλότερα από ποτέ, με ημερήσια πτώση πάνω από 6%), έφερε δημοσίευμα του Focus που έδειχνε την γερμανική κυβέρνηση να «κλείνει πόρτες» στην υπόθεση της Deutsche Bank.

Το δημοσίευμα υποστήριζε ότι το Βερολίνο και η καγκελάριος Μέρκελ προσωπικά «απορρίπτει κατηγορηματικά» το ενδεχόμενο κρατικού πακέτου βοήθειας ειδικά στην προεκλογική περίοδο – οι ομοσπονδιακές κάλπες στήνονται το φθινόπωρο του 2017.

Κληθείσα η γερμανική κυβέρνηση να σχολιάσει το δημοσίευμα, περιορίστηκε να αναφέρει, διά του εκπρόσωπου της Στέφεν Ζάιμπερτ, πως το Βερολίνο δεν σχολιάζει εικασίες και δεν θα πάρει μέρος σε σεναριολογία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε χαρακτηριστικά πως «βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες μεταξύ της Deutsche Bank και των αμερικανικών Αρχών, και πληροφορίες μπορούν να δώσουν μόνο τα μέλη που συνομιλούν».

Σημείωσε ωστόσο πως άλλες τράπεζες έχουν προχωρήσει στο παρελθόν σε συμβιβασμό σε ανάλογες περιπτώσεις και τόνισε πως το Βερολίνο «υποθέτει ότι στο τέλος αυτής της διαδικασίας θα επιτευχθεί ένα δίκαιο αποτέλεσμα στη βάση της ισότιμης μεταχείρισης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Μακάμπι στη φετινή Euroleague (vids)

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ σε 9 εκτός έδρας παιχνίδια με τις top-10 ομάδες της Euroleague κέρδισε μόνο τον Παναθηναϊκό, τον οποίο μάλιστα νίκησε δύο φορές στην Αθήνα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024