Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έξι αιτήσεις από funds στην Τράπεζα της Ελλάδος για τα «κόκκινα» δάνεια

Έξι αιτήσεις από funds στην Τράπεζα της Ελλάδος για τα «κόκκινα» δάνεια

Τα funds που έχουν μέχρι σήμερα υποβάλλει αίτηση αδειοδότησης στην ΤτΕ για διαχείριση κόκκινων δανείων είναι έξι, επισήμανε τραπεζικό στέλεχος, τονίζοντας ότι είναι επίσης σημαντικό να προχωρήσει η νομοθεσία για την αποβολή από τις επιχειρήσεις των μην συνεργαζόμενων μετόχων. Το ζήτημα των κόκκινων δανείων και το πλαίσιο για τη διαχείρισή τους βρέθηκαν και στο επίκεντρο της συνάντησης του κουαρτέτου με τον διοικητή της ΤτΕ, Γ.Στουρνάρα.

Τα funds που έχουν μέχρι σήμερα υποβάλλει στην Τράπεζα της Ελλάδος αίτηση αδειοδότησης για διαχείριση κόκκινων δανείων στη χώρα είναι έξι, επισήμανε άνωτερο τραπεζικό στέλεχος, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, τονίζοντας ότι είναι επίσης σημαντικό να προχωρήσει η νομοθεσία για την αποβολή από τις επιχειρήσεις των μην συνεργαζόμενων μετόχων.

Το ζήτημα των κόκκινων δανείων και το πλαίσιο για τη διαχείρισή τους βρέθηκαν και στο επίκεντρο της συνάντησης του κουαρτέτου σήμερα, Τρίτη, με τον διοικητή της ΤτΕ, Γ.Στουρνάρα.

Ο ίδιος παράγοντας δήλωσε ότι πρέπει παράλληλα να προχωρήσει ταχύτατα και η νομική προστασία των τραπεζικών στελεχών στο πλαίσιο των αναδιαρθρώσεων επιχειρήσεων και προς αυτήν την κατεύθυνση, η ΤτΕ συνδράμει την κυβέρνηση.

Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία από τις τράπεζες, το τελευταίο τρίμηνο έχει καταγραφεί σημαντική μείωση, της τάξης των περίπου 350 εκατ. ευρώ, στο ύψος των «κόκκινων» δανείων.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα υπήρξε συνάντηση των εκπροσώπων των πιστωτών με τον πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), Γιώργο Μιχελή.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, πριν την έναρξη του σημερινού γύρου διαβουλεύσεων, διαμήνυσαν ότι εκτός της γενικής επισκόπησης του προγράμματος, θα γίνει συζήτηση και επί του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τη ρύθμιση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων, στο πλαίσιο της τροποποίησης του «νόμου Δένδια». Ο συγκεκριμένος νόμος αφορούσε τις ρυθμίσεις οφειλών των επιχειρήσεων, συγκεκριμένου τζίρου, σε τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

Τα ίδια στελέχη ανέφεραν ότι η τροποποίηση θα αφορά όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως τζίρου και μεγέθους. Δεν διευκρίνισαν ωστόσο, αν η αναμόρφωση θα αφορά και «κούρεμα» στο κεφάλαιο του δανείου, εκτός από τις προσαυξήσεις και τους τόκους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024