Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων μη συνεργάσιμων δανειοληπτών

Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων μη συνεργάσιμων δανειοληπτών

Ετοιμες να ξεκινήσουν από τις 15 Σεπτεμβρίου τους πλειστηριασμούς ακινήτων μη συνεργάσιμων δανειοληπτών είναι οι τράπεζες, ύστερα από μακρά περίοδο «παγώματος» των αναγκαστικών μέτρων, είτε λόγω του θεσμικού πλαισίου προστασίας,  είτε λόγω των κινητοποιήσεων δικηγόρων και συμβολαιογράφων.

Ετοιμες να ξεκινήσουν από τις 15 Σεπτεμβρίου τους πλειστηριασμούς ακινήτων μη συνεργάσιμων δανειοληπτών είναι οι τράπεζες, ύστερα από μακρά περίοδο «παγώματος» των αναγκαστικών μέτρων, είτε λόγω του θεσμικού πλαισίου προστασίας, είτε λόγω των κινητοποιήσεων δικηγόρων και συμβολαιογράφων.

Είναι ενδεικτικό ότι στο επτάμηνο του 2016 ορίστηκαν 2.700 πλειστηριασμοί έναντι 7.000 στο αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι τράπεζες έχουν έτοιμους ήδη τους φακέλους με τα πρώτα 2.000 ακίνητα που θα βγουν άμεσα στο σφυρί, με προοπτική ο αριθμός τους να φθάσει τα 5.000 τους αμέσως επόμενους μήνες.

Στόχος των πρώτων πλειστηριασμών, όπως εξηγούν αρμόδια στελέχη, είναι να σταλεί μήνυμα προς δανειολήπτες που συστηματικά αποφεύγουν να συνεργαστούν με την τράπεζα ότι τα περιθώρια ανοχής έχουν εξαντληθεί και ότι η περίοδος χάριτος έχει παρέλθει.

Οι πρώτοι πλειστηριασμοί, όπως εξηγούν, θα αφορούν μεγάλα ακίνητα αξίας άνω των 300.000 ή 400.000 ευρώ, που βαρύνονται με δάνεια τα οποία έχουν βρεθεί στο «κόκκινο» εδώ και πάνω από δύο χρόνια.

Πρόκειται για 2.000 περίπου κατοικίες, οι κάτοχοι των οποίων, παρά το γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις έχουν αποδεδειγμένα καταθέσεις σε άλλη τράπεζα, αρνούνται να συναινέσουν σε ρύθμιση της οφειλής τους ή ακόμη και να συνομιλήσουν με την τράπεζα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024