Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μέτρα για την αντιμετώπιση της «μαύρης» εργασίας

Μέτρα για την αντιμετώπιση της «μαύρης» εργασίας

Μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιηση της αδήλωτης εργασίας επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, όπου σήμερα, Δευτέρα, πραγματοποιείται σύσκεψη για το ζήτημα με τη συμμετοχή του Γ.Κατρούγκαλού, της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και των προέδρων των επιμελητηρίων της χώρας.

Iσχυρό κίνητρο για την πρόσληψη επιδοτούμενων ανέργων του ΟΑΕΔ στη θέση ανασφάλιστων εργαζομένων, τεκμαρτές εισφορές σε όσες επιχειρήσεις εμφανίζουν δυσανάλογα μικρό αριθμό απασχολουμένων και νέο ποινολόγιο για όσους εργοδότες εντοπίζονται να απασχολούν εργαζόμενους που δεν τους έχουν δηλώσει, βάζει ως «κόφτες» στην αδήλωτη εργασία η κυβέρνηση.

«Αμεσα θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση για τον αντικειμενικό προσδιορισμό των εισφορών ενώ για την αντιμετώπιση της αδήλωτης – μαύρης εργασίας που εντοπίζεται κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στον εξορθολογισμό του προστίμου των 10.550 ευρώ και στη γενικευμένη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επιδότηση εργασίας» προαναγγέλλει στην Ημερησία ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλος.

Τα μέτρα αντιμετώπισης της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής, που στερεί τα Ταμεία από έσοδα έως 6 δισ. ευρώ το χρόνο, θα συζητηθούν σε συνάντηση, σήμερα, Δευτέρα, του υπουργού με τους προέδρους των επιμελητηρίων της χώρας, της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024