Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με φόντο την υπόθεση Γεωργίου ξεκινά η φθινοπωρινή αξιολόγηση

Με φόντο την υπόθεση Γεωργίου ξεκινά η φθινοπωρινή αξιολόγηση

Η υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΑΤ Ανδρέα Γεωργίου έρχεται να ρίξει τη σκιά της στην φθινοπωρινή, δεύτερη αξιολόγηση του Μνημονίου, η οποία ξεκινά τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες με τη συνάντηση των Τσακαλώτου και Σταθάκη με τον επίτροπο Μοσκοβισί.

Η υπόθεση Γεωργίου έρχεται να ρίξει τη σκιά της στην φθινοπωρινή, δεύτερη αξιολόγηση του Μνημονίου, η οποία ξεκινά τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες με τη συνάντηση των Τσακαλώτου και Σταθάκη με τον επίτροπο Μοσκοβισί.

Η ελληνική πλευρά έχει πολλά να διεκδικήσει: από το χαμήλωμα του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα μετά το 2018, ώστε να χαλαρώσει η λιτότητα, ώς την αποτροπή της πλήρους φιλελευθεροποίησης στην αγορά εργασίας, στο πλαίσιο της δεύτερη αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πηγή της Κομισιόν, που επικαλούνται Τα Νέα του Σαββάτου, στις Βρυξέλλες είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν το θέμα Γεωργίου ψηλά.

Αυτό φάνηκε, άλλωστε, από το ύφος της ανακοίνωσης, που έγινε εν μέσω θερινών διακοπών ακόμη για την Κομισιόν. Σημειώνουν μάλιστα με νόημα πως δεν είναι τυχαία η συνυπογραφή της σχετικής επιστολής προς τον Τσακαλώτο από τον επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, τον θεωρούμενο ως πιο στενό φίλο της Ελλάδας αυτή τη στιγμή στην Επιτροπή.

Κάπως έτσι το θέμα μπήκε εμβόλιμο στη διαπραγμάτευση του φθινοπώρου. Θα είναι στην ατζέντα του Eurogroup της 8ης Σεπτεμβρίου, ενώ θα απασχολήσει και τη δεύτερη αξιολόγηση του Οκτωβρίου, καθώς -όπως φαίνεται- θα δοθεί προτεραιότητα στα θέματα της περαιτέρω ανεξαρτητοποίησης της ΕΛΣΤΑΤ και της «αποπολιτικοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης».

Κυρίως, όμως, η ζημιά που γίνεται αφορά την ανάπτυξη εκ νέου ενός κλίματος δυσπιστίας και έντασης μεταξύ των δύο πλευρών την πιο ακατάλληλη στιγμή.

* Διαβάστε περισσότερα στα Νέα του Σαββάτου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024