Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΓΣΕΕ: Η κυβέρνηση προσπαθεί να εκβιάσει τα συνδικάτα με οικονομική ασφυξία

ΓΣΕΕ: Η κυβέρνηση προσπαθεί να εκβιάσει τα συνδικάτα με οικονομική ασφυξία

Σκληρή απάντηση στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο δίνει με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, μετά τις δηλώσεις του υπουργού ότι μπαίνει τέλος στη χρηματοδότηση των συνδικάτων από την πρώην εισφορά υπέρ της Εργατικής Εστίας. «Η προσπάθεια της κυβέρνησης να εκβιάσει με οικονομική ασφυξία το συνδικαλιστικό κίνημα, θυμίζει περισσότερο άλλες εποχές και άλλες 'δημοκρατίες'... στις οποίες δεν υπήρχαν 'ανεξάρτητα' ή 'αυτόνομα' συνδικάτα...» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Σκληρή απάντηση στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο δίνει με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, μετά τις δηλώσεις του υπουργού ότι μπαίνει τέλος στη χρηματοδότηση των συνδικάτων από την πρώην εισφορά υπέρ της Εργατικής Εστίας.

«Όποιος δεν σέβεται τα συνδικάτα ως έναν από τους βασικούς πυλώνες του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, τότε εκείνος είναι που υπονομεύει την ανεξαρτησία και την αυτονομία τους και επιδιώκει χειραγώγησή τους.

» Η δε προσπάθεια της κυβέρνησης να εκβιάσει με οικονομική ασφυξία το συνδικαλιστικό κίνημα, θυμίζει περισσότερο άλλες εποχές και άλλες ‘δημοκρατίες’… στις οποίες δεν υπήρχαν ‘ανεξάρτητα’ ή ‘αυτόνομα’ συνδικάτα…» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΓΣΕΕ υποστηρίζει πως οι δηλώσεις του υπουργού στην Real News «εντάσσονται στην επιχείρηση κατασυκοφάντησης του συνδικαλιστικού κινήματος από την κυβέρνηση, φαινόμενο σύνηθες τα τελευταία επτά χρόνια πριν από κάθε απορρυθμιστική ενέργεια».

Θυμίζει ότι ο νόμος του 1982 προβλέπει την απόδοση με παραστατικά «μόνο των εξόδων που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα (στέγαση, νερό, φως, τηλέφωνο), τη γραμματειακή τους υποστήριξη με αυστηρές προϋποθέσεις αριθμού μελών και ύψους αποδοχών, την κάλυψη μέρους των εξόδων από τις εκλογικές διαδικασίες.

» Τα χρήματα αυτά προέρχονται από τις εισφορές των εργαζομένων προς τον πρ. Οργανισμό Εργατικής Εστίας, που βίαια καταργήθηκε από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις και δεν αποκαταστάθηκε από την παρούσα, ενώ όλη του η ακίνητη και κινητή περιουσία (αποθεματικά) πέρασε στον ΟΑΕΔ.

» Τα χρήματα αυτά δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ το ΙΚΑ (και όχι ο ΟΑΕΔ όπως λέει ο κ. υπουργός) τα παρακρατά και δεν τα αποδίδει ως οφείλει στον Ενιαίο Λογαριασμό για την Εφαρμογή των Κοινωνικών Πολιτικών.

» Γι’ αυτά τα χρήματα, γι’ αυτά τα δισεκατομμύρια ευρώ που παρακρατήθηκαν από τις εισφορές των εργαζομένων και δεν αποδόθηκαν, θα αποφασίσει η Ελληνική Δικαιοσύνη» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024