Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Τρύπα» 500 εκατ. ευρώ στα έσοδα Ιουλίου, τι απαντά το ΓΛΚ

«Τρύπα» 500 εκατ. ευρώ στα έσοδα Ιουλίου, τι απαντά το ΓΛΚ

«Τρύπα» 500 εκατ. ευρώ στα δημόσια έσοδα καταγράφηκε τον Ιούλιο, ωστόσο, στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου τα έσοδα παραμένουν κατά περίπου 200 εκατ. ευρώ υψηλότερα του στόχου. Ο Ιουλίος ήταν ο πρώτος μήνας με τον ΦΠΑ στο 24%. Τα έσοδα Ιουλίου σε ταμειακούς όρους ξεπερνούν τον στόχο κατά 105 εκατ. ευρώ περίπου, επισημαίνουν πηγές από το Γενικό Λογιστήριο.

«Τρύπα» 500 εκατ. ευρώ στα δημόσια έσοδα καταγράφηκε τον Ιούλιο, ωστόσο, στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου τα έσοδα παραμένουν κατά περίπου 200 εκατ. ευρώ υψηλότερα του στόχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα καθαρά έσοδα τον Ιούλιο ανήλθαν στα 4,8 δισ. ευρώ, αντί 5,3 δισ. που ήταν ο στόχος, παρουσιάζοντας απόκλιση της τάξης του 9,5%.

Όπως σημειώνουν Τα Νέα της Τετάρτης, με τον αυτόματο «κόφτη» μισθών και συντάξεων να αποτελεί νόμο του κράτους, η εικόνα είναι διαφορετική.

Αν δεν γυρίσει η παρτίδα των εσόδων τούς επόμενους μήνες και οι επιδόσεις του Ιουλίου αποδειχθούν μη συγκυριακές, το καμπανάκι μπορεί σύντομα να μετουσιωθεί σε εφιάλτη.

Επί του παρόντος, το μόνο συγκυριακό στοιχείο θεωρείται η «απλοχεριά» της ΓΓΔΕ στις επιστροφές φόρων. Τον Ιούλιο έφτασαν τα 388 εκατ. ευρώ έναντι στόχου 208 εκατ. ευρώ.

Οι αυξημένες επιστροφές εξηγούν την υστέρηση του Ιουλίου κατά 180 εκατ. ευρώ. Ακόμα και μετά την αφαίρεσή τους, όμως, προκύπτει απώλεια στόχου κατά 333 εκατ. ευρώ.

Τι απαντά το ΓΛΚ

Τα έσοδα του Ιουλίου σε ταμειακούς όρους ξεπερνούν τον στόχο, κατά 105 εκατ. ευρώ περίπου, επισημαίνουν πηγές από το Γενικό Λογιστήριο, με αφορμή τα δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ταμειακή ροή των εσόδων και τον Ιούλιο δεν δημιουργεί ανησυχίες για τη γενικότερη πορεία τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024