Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την Παρασκευή τα αποτελέσματα των stress tests 51 ευρωπαϊκών τραπεζών

Την Παρασκευή τα αποτελέσματα των stress tests 51 ευρωπαϊκών τραπεζών

Σε δημοσιοποίηση των νέων stress tests των μεγαλύτερων τραπεζών της Ευρώπης ετοιμάζεται να προχωρήσει το βράδυ της Παρασκευής 29 Ιουλίου η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή σε συνεργασία με την ΕΚΤ. Πρόκειται για τεστ που θα δείξουν πόσο ισχυρές είναι 51 από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες απέναντι σε νέα οικονομικά σοκ τα οποία μπορεί να εκδηλωθούν.

Σε δημοσιοποίηση των νέων stress tests των μεγαλύτερων τραπεζών της Ευρώπης ετοιμάζεται να προχωρήσει το βράδυ της Παρασκευής 29 Ιουλίου η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή σε συνεργασία με την ΕΚΤ.

Πρόκειται για τεστ που θα δείξουν πόσο ισχυρές είναι 51 από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες απέναντι σε νέα οικονομικά σοκ τα οποία μπορεί να εκδηλωθούν, παρότι αυτή τη φορά δεν θα ανακοινωθεί αν οι τράπεζες περνούν το τεστ ή αποτυγχάνουν ούτε τυχόν ελλείψεις κεφαλαίων που θα προκύψουν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα νέα τεστ κοπώσεως αποκτούν ιδιαίτερη σημασία λόγω των προσπαθειών που καταβάλλει αυτό το διάστημα η Ιταλία για να ενισχύσει τα χρηματοπιστωτικά της ιδρύματα, που έχουν στους ισολογισμούς τους κόκκινα δάνεια 360 δισ. ευρώ.

Στη λίστα των νέων τεστ βρίσκονται πέντε ιταλικές τράπεζες, η UniCredit, η Intesa Sanpaolo, η Monte dei Paschi di Siena, η Banco Popolare και η UBI Banca. Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, από τα τεστ φέρεται να έχει κοπεί μόνο η Monte dei Paschi.

Οι 51 ευρωπαϊκές τράπεζες που μπαίνουν στο μικροσκόπιο έχουν ενεργητικό τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ καθεμιά. Το ενεργητικό όλων αυτών των τραπεζών αναλογεί στο 70% του συνολικού ενεργητικού όλων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της Ευρώπης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024