Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έχουν καταλογιστεί 910 εκατ. ευρώ από λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς, ομολόγων

Έχουν καταλογιστεί 910 εκατ. ευρώ από λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς, ομολόγων

Πάνω από 1.000 δικογραφίες έχουν σχηματιστεί από την επεξεργασία των λιστών Μπόργιανς και ομολόγων και 191 δικογραφίες από τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ όλες έχουν διαβιβαστεί στις αρμόδιες ΔΟΥ και τ’ αυτοτελή τμήματα του ΚΕΦΟΜΕΠ, σύμφωνα με τον οικονομικό εισαγγελέα Π.Αθανασίου. Μέχρι τώρα έχουν καταλογιστεί από τις λίστες 910 εκατ. ευρώ, παρά τους αργούς ρυθμούς περαίωσης. Σύμφωνα δε με στοιχεία ΣΔΟΕ και ΓΓΔΕ έως τον Μάιο 2016 βεβαιώθηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ φόροι άνω των 200 εκατ. ευρώ.

Πάνω από 1.000 δικογραφίες έχουν σχηματιστεί από την επεξεργασία της λίστας Μπόργιανς και της λίστας των ομολόγων, και 191 δικογραφίες από την λίστα Λαγκάρντ, ενώ όλες έχουν διαβιβαστεί στις αρμόδιες ΔΟΥ και τ’ αυτοτελή τμήματα του ΚΕΦΟΜΕΠ, σύμφωνα με τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου. Μέχρι τώρα έχουν καταλογιστεί από τις λίστες 910 εκατ. ευρώ, παρά τους αργούς ρυθμούς περαίωσης των υποθέσεων.

Κατά το χρονικό διάστημα από 1/1/2015 έως 15/7/2016, έχουν σχηματιστεί 191 δικογραφίες οι οποίες αφορούν πρόσωπα από τη λίστα Λαγκάρντ και έχουν διαβιβαστεί στις αρμόδιες ΔΟΥ και στο ΚΕΦΟΜΕΠ ανέφερε ο Παναγιώτης Αθανασίου κατά την παρέμβασή του στην παρουσίαση της πρώτης ετήσιας έκθεσης της γενικής γραμματείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Από αυτές τις δικογραφίες έχουν περαιωθεί 94 και έχει καταλογισθεί το ποσό των 810 εκατομμυρίων περίπου ευρώ.

Αναφορικά με τις δικογραφίες των 65 CD, ο οικονομικός εισαγγελέας, είπε ότι έχουν σχηματιστεί 284 δικογραφίες, ίσως και περισσότερες, και έχουν και αυτές επίσης διαβιβαστεί στις αρμόδιες ελεγκτικές δικογραφίες, ενώ από τις δικογραφίες αυτές, «έχουν περαιωθεί 36 τον αριθμό, γιατί μέχρι τον Απρίλιο του 2016 είχαμε μόνο ένα τμήμα, το οποίο είχε 18 άτομα και έχει καταλογισθεί το ποσό των 99 εκατομμυρίων ακόμα και με αυτή την περαίωση των 36 υποθέσεων».

Ακόμη, ο οικονομικός εισαγγελέας ανέφερε: «Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, οι υποθέσεις που αφορούν ΑΦΜ, που είναι 1.300.000, αν μπορούσε να γίνει με κάποιο συντονισμό και με κάποιο τρόπο, εννοώ δηλαδή διαδικασίες διαφορετικές από αυτές που γίνονται κ.τλ., θα είχαν πολύ περισσότερες υποθέσεις και θα είχαν πολύ περισσότερα έσοδα έρθει στο Δημόσιο».

«Όσον αφορά τις δικογραφίες της λίστας Μπόργιανς και της λίστας των ομολόγων οι οποίες διερευνώνται παράλληλα, έχουν σχηματιστεί πάνω από 1.000 δικογραφίες και αυτές έχουν διαβιβαστεί στις αρμόδιες ΔΟΥ και τ’ αυτοτελή τμήματα του ΚΕΦΟΜΕΠ» ανέφερε ο κ. Αθανασίου.

217,3 εκατ. βεβαιώθηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ

Στοιχεία του ΣΔΟΕ και της ΓΓΔΕ για την πορεία των ελέγχων των λιστών Λαγκάρντ και Μπόργιανς, καθώς και για τα έσοδα που έχουν βεβαιωθεί έως σήμερα παρουσιάζει το taxheaven.gr.

Λίστα Λαγκάρντ:

Μέχρι και τον Μάιο του 2016 έχουν εκδοθεί εντολές ελέγχου για 261 υποθέσεις, ολοκληρώθηκε ο έλεγχος σε 166 από αυτές και βεβαιώθηκαν ποσά φόρων 217,3 εκ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, ξεκίνησε ο έλεγχος σε 9 φορολογούμενους συσχετιζόμενους με τους φορολογούμενους της λίστας Λαγκάρντ, ολοκληρώθηκε ο έλεγχος σε 8 από αυτούς και βεβαιώθηκαν συνολικά ποσά 8,4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών Σ.Δ.Ο.Ε. και Γ.Γ.Δ.Ε:

-Tο έτος 2013 ολοκληρώθηκε ο έλεγχος σε 3 πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ και σε 1 πρόσωπο συσχετιζόμενο.

-Tο έτος 2014 ολοκληρώθηκε ο έλεγχος σε 49 πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ και σε 4 πρόσωπα συσχετιζόμενα

-Tο έτος 2015 ολοκληρώθηκε ο έλεγχος σε 116 πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ και 3 πρόσωπα συσχετιζόμενα.

Συνολικά βεβαιωθέντα ποσά:

Το έτος 2014 βεβαιώθηκαν από την Γ.Γ.Δ.Ε. 26.620.923,80 ευρώ

Το έτος 2015 βεβαιώθηκαν από την Γ.Γ.Δ.Ε. 178.313.978,08 ευρώ

Λίστα Μπόργιανς

Σε ότι αφορά τους ελέγχους για την λίστα Μπόργιανς, σύμφωνα με τις διαβιβασθείσες υποθέσεις από τον Οικονομικό Εισαγγελέα, κατά το μήνα Απρίλιο και μέχρι σήμερα, έχουν εκδοθεί 58 εντολές ελέγχου.

Τέλος με βάση στοιχεία που στάλθηκαν στο Σ.Δ.Ο.Ε. από τη Δ/νση Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Οικονομικών και τα οποία προέρχονταν από γερμανικές φορολογικές αρχές, το Σ.Δ.Ο.Ε. διενήργησε έρευνα για 17 υποθέσεις, που αφορούσαν φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας που τηρούσαν τραπεζικούς λογαριασμούς στο Λιχτενστάϊν.

Επισημαίνεται ότι οι έρευνες σε βάρος προσώπων της λίστας Λαγκάρντ διενεργούνται κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας του Οικονομικού Εισαγγελέα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024