Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κατρούγκαλος: Κανείς δεν αισθάνεται καλά που κόπηκε το ΕΚΑΣ

Κατρούγκαλος: Κανείς δεν αισθάνεται καλά που κόπηκε το ΕΚΑΣ

Θα υπάρξει προσπάθεια απομόνωσης του ΔΝΤ στην επερχόμενη διαπραγμάτευση, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, επαναλαμβάνοντας ότι ούτε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιθυμεί την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού. Αναφερόμενος στην περικοπή του ΕΚΑΣ και τους λόγους της συγκεκριμένης ενέργειας ο υπουργός Εργασίας ανέφερε «όποιος έχασε το ΕΚΑΣ έχει δίκιο να παραπονιέται».

Θα υπάρξει προσπάθεια απομόνωσης του ΔΝΤ στην επερχόμενη διαπραγμάτευση, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, επαναλαμβάνοντας ότι ούτε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιθυμεί την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως οι μισθοί δεν θα μειωθούν και δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού.

Αναφερόμενος στην περικοπή του ΕΚΑΣ και τους λόγους της συγκεκριμένης ενέργειας ο υπουργός Εργασίας ανέφερε «όποιος έχασε το ΕΚΑΣ έχει δίκιο να παραπονιέται, αλλά έρχονται μέτρα που θα ενισχύσουν όσους το έχασαν».

Για την επερχόμενη διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε πως το ΔΝΤ θα απομονωθεί, ενώ δεν τίθεται κανένα θέμα κατάργησης ή ενσωμάτωσης 13ου και 14ου μισθού.

Συγκεκριμένα ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως «το μόνο θέμα που θα μπει σε διαπραγμάτευση είναι ο μηχανισμός χορήγησης των μισθών».

Ο υπουργός Εργασίας είπε τέλος πως στον κ. Μοσκοβισί είχε αναφέρει πως η ρήξη με το ΔΝΤ είναι διαρκής και οι ομαδικές απολύσεις δεν έχουν νόημα στην Ελλάδα. Ο κ. Κατρούγκαλος πάντως σημείωσε «θα αναγκαστούμε να συμμορφωθούμε με την απόφαση του Eυρωπαϊκού Συμβουλίου για τις απολύσεις».

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε επίσης με νόημα πως «εμείς κώδικα Πινοσέτ δεν θα βάλουμε στα εργασιακά. Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία υποχώρηση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024