Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αύξηση χρηματοδότησης ζήτησε ο Σταθάκης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης

Αύξηση χρηματοδότησης ζήτησε ο Σταθάκης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης

Επίσκεψη στα κεντρικά της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στο Λονδίνο πραγματοποίησε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Σε συναντήσεις του με τον πρόεδρο και τους εκτελεστικούς διευθυντές της τράπεζας, ο κ. Σταθάκης ζήτησε περαιτέρω αύξηση των ετήσιων χρηματοδοτήσεων προς την ελληνική οικονομία, με έμφαση στις ανάγκες χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επίσκεψη στα κεντρικά της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στο Λονδίνο πραγματοποίησε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Σε συναντήσεις του με τον πρόεδρο και τους εκτελεστικούς διευθυντές της τράπεζας, ο κ. Σταθάκης ζήτησε περαιτέρω αύξηση των ετήσιων χρηματοδοτήσεων προς την ελληνική οικονομία, με έμφαση στις ανάγκες χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αφού ενημερώθηκε για την ολοκλήρωση της συμβασιοποίησης του προγράμματος διεθνών εμπορικών πιστώσεων προς τις ελληνικές τράπεζες, ο υπουργός παραβρέθηκε στην υπογραφή συμβάσεων με την Alpha Bank και την Eurobank. Παράλληλα, ενημερώθηκε για τις πρόσφατες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της EBRD για τη συμμετοχή στην πλατφόρμα αναδιάρθρωσης δανείων μεγάλων επιχειρήσεων, της Eurobank και της Alpha Bank.

Ενημερώθηκε επίσης για την αναμενόμενη χρηματοδότηση του ΤΑΡ από την EBRD με 500 εκατ. ευρώ τους αμέσως επόμενους μήνες.

Εξετάστηκε ακόμα η διαδικασία συμμετοχής της τράπεζας στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε τελετή για την υπογραφή τροποποίησης του Ειδικού Ταμείου Τεχνικής Συνεργασίας με την EBRD («Amendment to Greek TC Agreement»).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024