Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σχοινάς: Επείγον να αποκατασταθεί το κλίμα επενδυτικής ασφάλειας

Σχοινάς: Επείγον να αποκατασταθεί το κλίμα επενδυτικής ασφάλειας

Στην Ελλάδα είναι πιο επείγον από ποτέ να αποκατασταθεί το κλίμα επιχειρηματικής εμπιστοσύνης και επενδυτικής ασφάλειας δηλώνει στη συνέντευξή του στα Νέα, την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφερόμενος στις δυνατότητες που δίνει το σχέδιο Γιούνκερ στη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω των τραπεζών.

Στην Ελλάδα είναι πιο επείγον από ποτέ να αποκατασταθεί το κλίμα επιχειρηματικής εμπιστοσύνης και επενδυτικής ασφάλειας δηλώνει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Τα Νέα, την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν ΜαργαρίτηςΣχοινάς, αναφερόμενος στις δυνατότητες που δίνει το σχέδιο Γιούνκερ στη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω των τραπεζών.

Ο Μ.Σχοινάς διαπιστώνει ότι ήδη τα πρώτα επενδυτικά σχέδια έχουν υπογραφεί και θα ενισχύσουν περίπου 380 ελληνικές ΜΜΕ, επισημαίνοντας ωστόσο ότι υπάρχει ακόμη δρόμος μπροστά μας.

«Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, ούτε ο «ψεκασμός» των προβλημάτων μας με χρήμα θα δώσει λύσεις. Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις, σάρωμα της γραφειοκρατίας και απλοποίηση των διαδικασιών» υπογραμμίζει.

Σχετικά με την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, τονίζει ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να αρχίσει άμεσα τις διαπραγματεύσεις για τους όρους της αποχώρησής της και αναφέρει ότι η ενότητα των 27 μελών είναι δεδομένη.

Την ίδια ώρα, για «βαθιές μεταρρυθμίσεις» στην ελληνική αγορά εργασίας έτσι ώστε να καταπολεμηθεί η ανεργία και να ενισχυθεί η ανάπτυξη κάνει λόγο στο ΑΠΕ η Επίτροπος Απασχόλησης Μαριάν Τάισεν.

Τα ζητήματα αυτά βρίσκονται, άλλωστε, στο «μενού» της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, σύμφωνα με την Ευρωπαία επίτροπο.

Η ίδια τονίζει την ανάγκη αποκατάστασης του κοινωνικού διαλόγου, ο οποίος αποδυναμώθηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης, επισημαίνοντας ωστόσο πως διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όπως είναι η απελευθέρωση των συλλογικών απολύσεων και η αλλαγή της νομοθεσίας για τις απεργίες είναι δύσκολες αλλά απαραίτητες έτσι ώστε να επιστρέψει η ανάπτυξη και να τονωθούν οι επενδύσεις.

*Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Μαργαρίτη Σχοινά στην έντυπη έκδοση των Νέων

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024