Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σύσταση Ταμείου Διάσωσης στην ΕΕ για τις τράπεζες προτείνει η Deutsche Bank

Σύσταση Ταμείου Διάσωσης στην ΕΕ για τις τράπεζες προτείνει η Deutsche Bank

Να συστήσει ένα ταμείο διάσωσης 150 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, τονίζοντας ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες απειλούνται από μία αργή, μακροπρόθεσμη πτωτική πορεία και αντιμετωπίζουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 2 τρισ. ευρώ. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην Ιταλία, υπογράμμισε. Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι προειδοποιήσεις σχετικά με την κατάσταση της Deutsche Bank.

Να συστήσει ένα ταμείο διάσωσης 150 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, την ώρα που πληθαίνουν οι προειδοποιήσεις αναλυτών σχετικά με την κατάσταση της Deutsche Bank.

«Δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τη σύσταση ενός μεγαλύτερου προγράμματος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», δήλωσε ο Ντάβιντ Φόλκερτς – Λαντάου σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες απειλούνται από μία αργή, μακροπρόθεσμη πτωτική πορεία και αντιμετωπίζουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 2 τρισ. ευρώ, σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι τα αρνητικά επιτόκια καταθέσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και οι χαμηλές τιμές των μετοχών καθιστούν δύσκολη την αυτοδύναμη απόκτηση κεφαλαίων από τις τράπεζες.

«Παρακολουθούμε τη μία κρίση μετά την άλλη και δύσκολα μπορώ, χωρίς ιδιαίτερη φαντασία, να διακρίνω προοπτικές ανάπτυξης οπουδήποτε», δήλωσε ο Φόλκερτς – Λαντάου, προσθέτοντας ότι ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην Ιταλία, όπου οι τράπεζες έχουν «κόκκινα» δάνεια 350 δισ. ευρώ και τα ποσοστά του χρέους αυξάνονται.

«Πιθανόν, αυτό θα είναι μόνο το κατώτερο όριο», είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024