Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΥΠΟΙΚ: Αναμένουμε ισοδύναμα για να μην κοπούν τα ειδικά μισθολόγια

ΥΠΟΙΚ: Αναμένουμε ισοδύναμα για να μην κοπούν τα ειδικά μισθολόγια

Μέχρι τον Σεπτέμβριο το υπουργείο Οικονομικών αναμένει από τα αρμόδια υπουργεία τις προτάσεις τους με ισοδύναμα μέτρα, ώστε να μην ισχύει από 1ης Ιανουαρίου 2017 το πάγωμα των ειδικών μισθολογίων, δήλωσε στη Βουλή ο Γ.Χουλιαράκης.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο το υπουργείο Οικονομικών αναμένει από τα αρμόδια υπουργεία τις προτάσεις τους με ισοδύναμα μέτρα, ώστε να μην ισχύει από 1/1/2017 το πάγωμα των ειδικών μισθολογίων, δήλωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης.

Απατώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Α.Δαβάκη, ο κ. Χουλιαράκης διευκρίνισε ότι τα υπουργεία Άμυνας, Δικαιοσύνης και Παιδείας είναι αρμόδια να βρουν τα ισοδύναμα μέτρα και όχι το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο, όπως είπε, θα προχωρήσει στην αξιολόγηση των προτάσεων οι οποίες πάντως μέχρι σήμερα δεν έχουν κατατεθεί.

«Αυτές τις μέρες γίνεται η επεξεργασία από τα αρμόδια υπουργεία για την κατάθεση της δικής τους πρότασης για τα νέα μισθολόγια. Στόχος είναι να κατατεθούν πριν το τέλος Σεπτεμβρίου του 2016 τα ειδικά μισθολόγια, που αφορούν καθηγητές πανεπιστημίων, διπλωμάτες, δικαστικούς και μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού Σώματος» τόνισε ο κ. Χουλιαράκης και πρόσθεσε:

«Η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών είναι η απλοποίηση και η αποκατάσταση ενός συστήματος δικαιοσύνης που θα δίνει κίνητρο στη προσπάθεια, θα επιβραβεύει την αριστεία και θα έχει συμβατότητα με το δημοσιονομικό πλαίσιο».

Ο κ. Χουλιαράκης μίλησε ακόμα για δύο απολύτως διακριτά θέματα σε ό,τι αφορά τα νέα ειδικά μισθολόγια, σε σχέση με το πάγωμα μισθολογίου τους.

«Πάγωμα μισθολογίων προβλέπεται μόνο σε περίπτωση που τα αρμόδια υπουργεία δεν προσδιορίσουν ισοδύναμες παρεμβάσεις μόνιμου χαρακτήρα, μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου. Τα αρμόδια υπουργεία έχουν τρεις μήνες από σήμερα για να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι αρμόδιο για την επεξεργασία των προτάσεων. Είμαστε βέβαιοι ότι τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Άμυνας και Παιδείας, θα μεριμνήσουν και θα καταθέσουν τις προτάσεις τους. Μέχρι σήμερα, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει παραλάβει τις προτάσεις τους με ισοδύναμα αντισταθμιστικά μέτρα. Είμαστε βέβαιοι όμως ότι θα το κάνουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χουλιαράκης.

«Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι ότι βρήκα τα ισοδύναμα και τα έχω στείλει μάλιστα στον κ. Χουλιαράκη» αντέτεινε από την πλευρά του ο κ. Δαβάκης, συμπληρώνοντας:

« Ο κ. Καμμένος, σε δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι έχουν ήδη κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών συγκεκριμένοι κωδικοί. Η δική σας τοποθέτηση είναι ότι μέχρι σήμερα δεν λάβατε τίποτα. Η δική μου άποψη είναι ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να ανησυχούν περισσότερο».

«Δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλω. Αντίθετα, είμαι βέβαιος ότι όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί θα μεριμνήσουν για αυτό. Έχουν ένα διάστημα τριών μηνών για να καταθέσουν τις δικές τους ισοδύναμες προτάσεις, οι οποίες και πρέπει να αφορούν σε ισοδύναμα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα. Το υπουργείο Οικονομικών περιμένει τις προτάσεις τους για να τις αξιολογήσει. Μέχρι τώρα δεν τις έχει λάβει. Και εγώ άκουσα τον υπουργό Άμυνας να τοποθετείται με ακρίβεια και με κωδικούς, περιμένουμε να σταλούν και να αξιολογηθούν», επεσήμανε ο κ. Χουλιαράκης κλείνοντας την απάντηση του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024